McKinsey: De 10 New Venture start-ups van 2010

15 maart 2010 Baaz

Strategie adviesbureau McKinsey & Company heeft de New Ventures van 2010 bekendgemaakt. De New Ventures vertegenwoordigen Nederlands meest innovatieve en veelbelovende start-ups.

Alexander Rinnooy beloonde eind vorige week tien bedrijven met een aanmoediging van duizend euro in de competitie New Venture, de eerste en grootste businessplancompetitie van Nederland. Dit zijn de gelukkigen:

2style4you

2style4you heeft een stylingapplicatie ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel de detailhandel als de consument. Met de applicatie wordt iedere vrouw automatisch voorzien van het juiste kledingstuk passend bij haar figuur.

Aangetekend bellen

Met Aangetekend Bellen kunnen belangrijke telefoongesprekken  worden vastgelegd door een onafhankelijke derde partij. Hierbij kunnen de beller én degene die gebeld werd het gesprek op ieder willekeurig moment terugluisteren. Niet alleen het gesprek zelf, maar ook het tijdstip waarop het wordt gevoerd ligt nauwkeurig vast. De dienst is te bereiken via 0900-aangetekend (226 43 83 53 63).

Clickup!

De Clickup is een hardplastic beker die zo vormgegeven is dat hij aan een andere Clickup geklikt kan worden. Hierdoor kan je in je eentje minstens tien biertjes meenemen en nog steeds één arm vrij houden om door de menigte te manoeuvreren.

Daisy

Daisy (Delft Assessment Instrument for Strabismus in Young children) is een meetinstrument om de mate van scheelkijken bij jonge kinderen snel, nauwkeurig en met minimale medewerking te meten. Hiermee kan in de gezondheidszorg tijd en geld bespaard worden door het aantal benodigde heroperaties en de meettijd te reduceren.

Maxam

Maxam Medical maakt een systeem voor de diagnose en behandeling van bekkenbodemdisfuncties. Met het systeem kan de bekkenfysiotherapeut sneller een diagnose stellen, de patiënt gerichter en nauwkeuriger behandelen en wordt de kans op volledig herstel groter.

Next2News

Next2News biedt de mogelijkheid om zelf banners te plaatsen naast de nieuwberichten van onder andere Nrc.nl, Volkskrant.nl en Telegraaf.nl. Volledig automatisch, zonder tussenkomst van een accountmanager en alleen bij het bericht naar keuze. Gericht adverteren kan hierdoor snel, eenvoudig en tegen lage kosten.

NightBalance

Een ongezonde slaaphouding kan problemen opleveren zoals snurken, slaapanpneu en nek- en rugklachten. NightBalance heeft een sensor ontwikkeld die de slaaphouding meet, en daar op het juiste moment feedback op geeft. Met deze sensor kunnen mensen hun natuurlijke slaap-en-draairitme behouden, terwijl ze toch de gehele nacht ongezonde houdingen vermijden. Op de langere termijn wordt deze slaaphouding zelfs afgeleerd en kan men weer zonder hulpmiddelen gezond slapen.

Sinepipe

Sinepipe is een nieuwe gepatenteerde technologie om gegolfde kunststofslangen te produceren.

Sorama

Sorama gaat een geluidscamera verkopen die geluidsbronnen en trillingen opspoort en in beeld brengt. De camera stelt productontwikkelaars voor het eerst in staat te zien hoe een product geluid maakt. Op basis van deze informatie kan de producent veel sneller en met minder materiaalkosten ongewenst productgeluid terugdringen.

UvSyn

UvSyn is een superieur natuurlijk UV-filter dat UV-straling omzet in onschadelijk blauw licht. Daardoor verliest het filter nooit zijn werking en is UvSyn uitermate geschikt voor toepassing in onder andere cosmeticaproducten, verf, plastic en zonnepanelen.

Next steps....

De New Venture-competitie loopt nog. De aanmoedigingsprijzen aan de tien veelbelovende start-ups was de tweede ronde. In de derde en laatste ronde sturen deelnemers volledige businessplannen in en zijn er zeven prijzen van 25 duizend euro te vergeven. Vier van deze prijzen worden door het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij betaald, om start-ups op het gebied van biodiversiteit en voeding te stimuleren.

New Venture is geen afvalrace. Iedereen met een innovatief bedrijfsidee mag meedoen aan ronde 3. Ook wie niet aan ronde 1 en 2 heeft meegedaan. De deadline is 17 mei.

Opgericht door McKinsey in 1998

Stichting New Venture is in 1998 opgericht door adviesbureau McKinsey om innovatie in Nederland te stimuleren. Om dat te bereiken helpt New Venture elk jaar kosteloos honderden start-kosteloos met het schrijven van een businessplan, het vormen van een netwerk en advies op het gebied van onder andere financiën en marketing. New Venture wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken in samenwerking met het bedrijfsleven.

Nieuws