McKinsey alumnus getipt als Warren Buffett opvolger

15 februari 2011 Consultancy.nl

Er wordt in Amerika druk gespeculeerd over de opvolging van superinvesteerder Warren Buffett. Buffett, inmiddels 80 jaar, zal naar verwachting binnen een aantal jaar aftreden als topman van zijn eigen bedrijf, Berkshire Hathaway. Een van de gedoodverfde kanshebbers voor zijn opvolging is voormalige McKinsey & Company consultant Ajit Jain.

Ajit Jain

Indiër Ajit Jain is na het afronden van zijn MBA aan Harvard Business School in 1978 gestart bij McKinsey & Company. Hij heeft circa 8 jaar gewerkt voor het strategy consulting bureau. In 1986 maakte hij de overstap naar de verzekeringstak van Berkshire Hathaway. Inmiddels leidt Jain de verzekringstak van Berkshire Hathaway en is de tak uitgegroeid tot een van de belangrijkste onderdelen van het bedrijf van Buffett.

Buffett is vol lof over de voormalig McKinsey consultant en omschreef Jain als een superster in een brief aan de aandeelhouders van Berkshire Hathaway. Bovendien zei Buffett eens tegen zijn aandeelhouders:"Als je mij, Charlie Munger [Vice-Chairman van Berkshire Hathaway] en Ajit Jain ziet verdrinken in de oceaan, zwem dan naar Ajit". Volgens ingewijden, praten Jain en Buffett dagelijks met elkaar.

Jain wordt door o.a. Amerikaanse krant The Wall Street Journal en blad Vaity Fair getipt als de gedoodverfde opvolger.

Nieuws