McKinsey partner wordt EVP Fusies & Overnames DSM

14 september 2011 Consultancy.nl

De Belg Philip Eykerman (1968), momenteel partner bij McKinsey & Company in Brussel, is door DSM aangesteld als Executive Vice President verantwoordelijk voor strategie en acquisities. Dat heeft DSM eind augustus bekendgemaakt. Eykerman volgt de huidige EVP Hein Schreuder op, die eind dit jaar na 20 jaar bij DSM met pensioen gaat.

Philip Eykerman is momenteel hoofd van de Benelux Chemicals industrie bij het strategy consulting kantoor. Hij is binnen de sector betrokken geweest bij verschillende grote trajecten op het gebied van strategische ontwikkeling, reorganisatie en fusies en overnames.

DSM op overnamepad
Volgens analisten gaat DSM in de komende jaren actief op overnamepad. Het chemieconcern heeft een goedgevulde overnamekas van circa €2 miljard. Recent kocht DSM het Amerikaanse biochemiebedrijf Martek voor bijna €1,2 miljard en mislukte een poging om het Rotterdamse diervoerbedrijf Provimi over te nemen.

DSM heeft wereldwijd 22.000 werknemers en een omzet van €9 miljard. Het concern heeft in de afgelopen jaren onder leiding van Feike Sijbesma een grote strategische koerswijziging doorgevoerd. DSM, ooit een mijnbouwbedrijf, heeft de voorbije jaren zijn bulkchemie afgestoten om zich te focussen op Life Sciences en Material Sciences.

Nieuws

Meer nieuws over