McKinsey alumnus Pierre Bouchut CFO Delhaize Groep

23 maart 2012 Consultancy.nl

Pierre Bouchut (56), alumnus van McKinsey & Company, is door Delhaize Groep benoemd tot de nieuwe Chief Financial Officer (CFO). Hij wordt binnen de voedingsdistributeur verantwoordelijk voor Finance, Strategie en M&A. Daarnaast wordt hij ook lid van het Executief Comité van Delhaize Groep. Hij volgt Stéfan Descheemaeker op, die begin 2012 werd benoemd tot CEO van Delhaize Europe.

Pierre Bouchut is afkomstig van Carrefour, waar hij de functie van Executive Director Growth Markets bekleedde. Bouchut was eveneens verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Carrefour Personal Financial Services. Hij trad in dienst bij Carrefour in 2009 als Chief Financial Officer, verantwoordelijk voor Finance, IT, Legal Affairs en de activiteiten van Personal Financial Services.

"Wij verheugen ons om Pierre Bouchut te mogen verwelkomen binnen ons Executief Comité", zegt Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep. "Naast zijn sterke financiële achtergrond en expertise heeft Pierre Bouchut een zeer rijke ervaring opgebouwd over bijna heel de voedingsdistributiesector, gaande van het operationele tot het algemene management, in een uiterst internationale omgeving. De ervaring van Pierre in de opkomende markten en op vlakken zoals multi-format distributie, waaronder discount formules, integratie van overnames, aankoop, centralisering van de bevoorradingsketen - om er maar enkele op te noemen - is van zeer groot belang voor de ondersteuning van onze groeiambities en de verdere leiding van de Groep in overeenstemming met ons New Game Plan."

Pierre Bouchut: "Ik heb veel respect voor Delhaize Groep, een ervaren en gedisciplineerde voedingsdistributeur. Ik kijk er naar uit om de onderneming te vervoegen, waar ik, samen met mijn nieuwe collega`s, mij zal toespitsen op de prioriteit van het New Game Plan om de opbrengstengroei te versnellen en de aandeelhouderswaarde te verhogen."

Over Pierre Bouchut
Van 1990 tot 2005 was Pierre actief bij Group Casino, waar hij achtereenvolgens de functies van Chief Financial Officer, Managing Director en CEO bekleedde, verantwoordelijk voor zowel de Franse als de internationale activiteiten (V.S., Polen, Nederland, Taiwan, Brazilië, Argentinië, Columbië en Venezuela). Van 2005 tot 2009 was Pierre Bouchut in dienst bij Schneider Group als CFO, waar hij talrijke initiatieven ontwikkelde op het vlak van structured finance, risk management en externe groei. Daarvoor werkte hij voor onder andere Citibank, Bankers Trust gewerkt en McKinsey & Company.

Pierre is afgestudeerd aan de HEC en behaalde een Master in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Dauphine University in Parijs.

Nieuws