McKinsey alumnus Prins Friso wordt CFO van Urenco

19 oktober 2010 Quote

Prins Johan Friso van Oranje-Nassau van Amsberg, de tweede zoon van koningin Beatrix en alumnus van McKinsey & Company, gaat per 1 januari in dienst bij Urenco als Chief Financial Officer (CFO).

Friso: een ervaren adviseur

Friso werkte eerder bij adviesbureau Wolfensohn & Company, strategy consulting bureau McKinsey en investment bank Goldman Sachs. Ook was hij op deeltijdbasis directeur bij TNO Space. Daarnaast houdt hij toezicht bij de Belgische telecommer Telenet. Verder heeft de prins belangen in het MRI-centrum en in de luchtvaartmaatschappij Wizzair.

Salaris van €650.000

Prins Friso zal rond de €650.000 per jaar verdienen. Ter vergelijk: zijn broer Willem-Alexander ontvangt van de Nederlandse staat een toelage van €246.000.

Over Urenco

Urenco is een Brits/Duits/Nederlands consortium dat uranium verrijkt. Het bedrijf lag jarenlang onder vuur van maatschappelijke organisatie als Greenpeace, omdat het slecht zou zorgen voor de opslag van het nucleaire afval. Een jaar terug zwichtte het bedrijf voor alle maatschappelijke druk, en besloot het om geen afval meer te dumpen in Siberië.

Nieuws