Marjolein Demmers Directeur Duurzaamheid bij DHV

15 oktober 2010 DHV

Mevrouw ir. M. Demmers MBA (42) is per 1 oktober Programmadirecteur Duurzaamheid bij de DHV Groep. Deze benoeming benadrukt het strategische belang van duurzaamheid voor het adviesbureau.

Als programmadirecteur zal mevrouw Demmers invulling geven aan leiderschap en integratie van duurzaamheid in de dienstverlening en producten van het bedrijf. Mevrouw Demmers zal tevens DHV's belangrijkste klanten op strategisch niveau ondersteunen om kansen voor duurzame ontwikkeling te vertalen naar realisatie. Ook qua bedrijfsvoering wil DHV leiderschap blijven tonen als het gaat om duurzaamheid. Aandachtsgebieden voor mevrouw Demmers hierbij zijn met name bewustwording, CO2-reductie, duurzame mobiliteit en verduurzaming van alle kantoren.

De afgelopen zes jaar was mevrouw Demmers directeur Milieu & Duurzaamheidsadvisering. Ze heeft deze activiteit uitgebouwd tot één van de kernactiviteiten van DHV.  Daarnaast heeft zij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Corporate Responsibility binnen DHV. Zij heeft inmiddels 20 jaar kennis en ervaring opgebouwd in duurzaamheid, strategie en business development. Na haar opleiding in Industrial Design Engineering, Milieukunde en MBA (INSEAD), was zij consultant en onderzoeker bij PRé Consultants (Ecodesign), RMIT (Melbourne) en McKinsey & Company. Vervolgens vervulde ze diverse functies in het management van Essent, waaronder adjunct-directeur Duurzame Energie.

Mevrouw Demmers is lid van de Algemene Energieraad, een onafhankelijk adviescollege voor regering en parlement.

Nieuws