Marcel van de Pol Director Mergers & Acquisitions bij Mercer

03 september 2010 Mercer

Per 1 september zal de heer Marcel van de Pol als Business Leader Mergers & Acquisitions Benelux bij Mercer in diensttreden. Hij wordt verantwoordelijk voor de verdere M&A marktontwikkeling van het adviesbureau.

Van de Pol: “Mercer is een vooruitstrevende internationale onderneming met een zeer aansprekende reputatie in de markt. In de rol van Business Leader M&A Benelux zie ik een mooie uitdaging voor de komende jaren. Ik zie ernaar uit om samen met mijn collega’s van Mercer in binnen- en buitenland, de marktleider positie van Mercer, verder uit te bouwen.

Marcel van de Pol is afkomstig van Maxx Consulting waar hij als Algemeen Directeur strategisch advies gaf aan verschillende grote Europese ondernemingen. Daarvoor is Marcel zes jaar werkzaam geweest bij Hewitt Associates ondermeer als Business Leader HR-effectiveness en Practice Leader HR Consulting. Voordien bekleedde Marcel verschillende functies bij ondermeer Deloitte Consulting.

Marcel wordt tevens lid van het Benelux Market Leadership team, onder leiding van Arnout Korteweg, Market Leader en voorzitter van het directieteam bij Mercer. Korteweg is blij met zijn komst: “Marcel zal gezien zijn ervaring op het vlak van Human Capital en HR-effectiveness een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van onze begeleiding van relaties in het kader van M&A, joint ventures, afsplitsingen, restructuring en IPO's. Hij heeft ruime ervaring met strategische vraagstukken op het vlak van ondernemings- en HR beleid en is gezien zijn kennis een belangrijke gesprekspartner voor Raden van Bestuur, Finance en HR management. Juist in deze tijd waarbij M&A gerelateerde onderwerpen weer volop in de aandacht staan, verwachten wij met de komst van Marcel een extra impuls te geven aan onze HR adviespraktijk en een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de doelstellingen van de Mercer relaties."

Giles Archibald, EMEA M&A and Private Equity Leader bij Mercer, zegt: “Ik ben blij met de komst van Marcel en heet hem van harte welkom binnen onze organisatie. Advies aan bedrijven op het gebied van M&A is een cruciaal onderdeel van Mercers groeistrategie. Met Marcel hebben we nu een uitzonderlijk goed gekwalificeerde M&A leider voor de Benelux in huis. Ik kijk dan ook erg uit naar de samenwerking met hem.”

Over Mercer

Mercer is een vooraanstaande mondiale aanbieder van advies-, outsourcing- en beleggingsdiensten. De consultants van Mercer bieden de klant ondersteuning bij het oplossen van complexe vraagstukken ten aanzien van arbeidsvoorwaarden en menselijk kapitaal, en bij het ontwerpen en beheren van ziektekostenregelingen, sociale voorzieningen en pensioenen. Mercer is marktleider op het vlak van outsourcing van arbeidsvoorwaarden. De beleggingsdiensten betreffen onder meer beleggingsadviezen en multi-managerbeleggingsbeheer. Mercer heeft meer dan 18.000 mensen in dienst, verspreid over ruim 40 landen. De onderneming is een volledige dochteronderneming van Marsh & McLennan Companies, Inc., dat genoteerd staat op de beurzen van New York, Chicago en Londen.

Nieuws