Logica: Overheid moet investereen in ICT projecten

21 juni 2011 Consultancy.nl

De regering van het Verenigd Koninkrijk moet snel werk maken van kostenbesparingsprojecten voor de publieke sector, om in de aanloop naar de verkiezingen in 2015 de bevolking te laten zien dat zij in staat is om miljarden te bezuinigen, zegt de topman van IT consulting en management consulting bedrijf Logica.

De coalitieregering van Conservatieven en Liberaal Democraten moet projecten in gang zetten om publieke bedrijven te stroomlijnen, anders missen ze hun kostenbesparingsdoelen of stevenen ze af op een crisis, zegt bestuursvoorzitter Andy Green in een interview met Dow Jones Nieuwsdienst. "Ze moeten er haast mee maken", zegt hij. Waar de regering "goed werk heeft gedaan om de kasuitgaven te beteugelen, is het heel erg moeilijk, zo niet haast onmogelijk voor ze om de departementen te bewegen om snel te herstructureren", aldus Green.

Logica, dat advies, uitbesteding en IT-diensten aan overheden en bedrijven in Europa levert, heeft de Britse regering voorstellen gedaan over het invoeren van kostenbesparingen. Voor Logica is de regering van Groot-Brittannie de grootste klant in het land. Het adviesbureau haalt 60% van haar omzet het Verenigd Koninkrijk uit de publieke sector.

De regering wil het begrotingstekort van GBP139 miljard korten door dit jaar GBP32 miljard aan bezuinigingen en belastingverhogingen door te voeren. Tot 2015 moeten deze maatregelen GBP111 miljard opleveren. Terwijl sommige overheidsprojecten van Logica te lijden hebben gehad onder de kostenbesparingen heeft het bedrijf goede hoop dat het nieuwe projecten binnen kan halen, ondanks dat Green onder het mom van vertrouwelijkheid geen specifieke voorbeelden wil noemen.

Nieuwe contracten
Vorige maand rapporteerde het bedrijf beter dan verwachte eerstekwartaalcijfers, mede door een sterke vraag naar IT-diensten vanuit de particuliere sector. Het adviesbureau heeft nieuwe contracten verworven van de Britse Serious Organised Crime Agency en telecomwaakhond Ofcom. De groep heeft ook contracten met bedrijven als Electricite de France (EDF.FR), TeliaSonera (TLSN.SK), Nokia (NOK), ING Group (ING) and Royal Dutch Shell (RDSA).

Terugkeer naar groei
Tevens gaf het bedrijf aan in de tweede helft van 2011 terug te keren naar een groei. In het Verenigd Koninkrijk daalde de omzet in het eerste kwartaal met 4% tot GBP179 miljoen, tegenover een sterk cijfer een jaar eerder toen de publieke sector met 5% groeide. De omzet behaald in de publieke sector daalde in het eerste kwartaal met 9%. Green meldt dat Logica openstaat voor nieuwe acquisities, nadat het onlangs voor €31,5 miljoen het Spaanse adviesbureau Grupo Gesfor heeft overgenomen, om de positie in Spanje en Latijns-Amerika te versterken. Green zegt "zeer tevreden" te zijn met deze acquisitie, ondanks de moeilijke economische omstandigheden in Spanje, en dat de reacties van investeerders positief zijn.

Nieuws

Meer nieuws over