Logica lanceert racket tijdens Tripoli lanceerdagen

26 oktober 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Business en ICT adviesbureau Logica heeft vorig weekend tijdens de Tripoli lanceerdagen in Baarlo een raket met de naam ´Thunderbird` gelanceerd. Logica nam deel aan het event om te testen of haar reguliere IT-methodes voldoen aan de huidige ruimtevaarteisen met het einddoel om toekomstige satellietontwikkeling nog sneller, kleiner en efficiënter te maken. De ´Thunderbird´ is inmiddels de zesde raket die Logica heeft gelanceerd.

Tijdens de lancering creëerde ´Thunderbird´een realistische situatie met real-time sensordata en demonstreerde daarmee een end-to-end oplossing voor on-board computing. Hierbij werden gegevens verstuurd van de raket naar het ´Hummingbird´ grondstation. De raket is ontwikkeld door Logica Nederland en het grondstation door Logica Duitsland.

Ervaring in de ruimtevaartsector
Logica levert verschillende diensten aan bedrijven in de ruimtevaartsector. Bekendste voorbeeld is het Europese satellietsysteem Galileo. Logica levert al jaren ICT expertise aan het Galileo programma. Vrijdag 21 oktober zijn de eerste twee officiële Galileo-satellieten in een baan om de aarde gebracht. “Logica wil zich blijven ontwikkelen op het gebied van ruimtevaart”, aldus Cock Overbeek, die verantwoordelijk is voor het Galileo-programma. “Ook kleine innovaties zijn vaak erg belangrijk, vandaar dat wij deze raketlancering uiterst serieus nemen. Door onze ervaring op het gebied van de reguliere IT en deze te integreren in de ruimtevaart hopen wij tot nieuwe ontwikkelingen te kunnen komen voor de toekomst.”

Over de Tripoli lanceerdagen
Tripoli, de organisator van de lanceerdagen, is een non-profit organisatie die zich toelegt op de vooruitgang en uitvoering van niet-professionele Mid en High Power Rocketry. Tripoli is opgericht in de Verenigde Staten en heeft leden met afdelingen in 20 landen wereldwijd. Tripoli Nederland is opgericht in december 1999. Het hoofddoel in Nederland is om Mid en High Power Rocket vliegers samen te brengen in en het organiseren van lanceerdagen in Nederland.