Logica gaat 700 IT consultants werven in Benelux

10 juni 2010 Financieele Dagblad

IT consulting kantoor Logica is bezig via een grote wervingsronde 700 IT adviseurs aan te trekken in de Benelux, nu het bedrijf moeite heeft om te voldoen aan de aantrekkende vraag bij klanten, zo zegt bestuursvoorzitter Wilbert Kieboom van Logica Benelux in gesprek met Het Financieele Dagblad.

Per saldo wil Logica zijn werknemersbestand van 5,000 man eind 2010 uitgebreid hebben met enkele honderden voltijdbanen. "De wervingsmachine staat onder grote druk", zegt de topman.Dergelijke onstuimige personeelsgroei is op dit moment een unicum in de Nederlandse IT-wereld, nu er een rijksbrede IT-sanering boven de markt hangt. Bovendien staat de sector al veel langer onder druk door de slepende bezuinigingsprogramma's bij commerciele klanten.

Concurrenten zijn aan het downsizen

De Nederlandse adviesbureaus van Atos Origin en Capgemini ontdeden zich de laatste 18 maanden van vele honderden bankzitters en zijn nog steeds zeer terughoudend met het aannemen van nieuwe mensen, aldus de krant. Het Nederlandse IT-bedrijf Ordina is sinds eind 2008 zelfs geslonken van 5.000 man tot 3.900 in mei dit jaar.

Vooral groei in de financiele sector

Ook Logica is in ruim een jaar tijd 1.000 mensen kwijtgeraakt door saneringen, vertrekregelingen en natuurlijk verloop (nu 8% tot 10%), maar Kieboom ziet inmiddels alweer kansen in de financiele sector; hij verwacht dat IT-partijen veel werk zullen binnenslepen met de ophanden zijnde fusie tussen Fortis Bank Nederland en ABN Amro.

Logica is ook in de race voor de IT-dienstverlening van Fortis Bank Nederland, dat de automatisering grotendeels gaat uitbesteden. Kieboom ziet verder een belangrijke rol voor de sector bij de opsplitsing van ING in een bank en een verzekeraar. En dan is er nog de samenvoeging van het Belgische Fortis-deel met koper BNP Paribas, waarbij het IT-vraagstuk veel werk oplevert voor derden.

Nieuws