KPMG partner Wouter Bos geeft advies aan jongeren

21 maart 2011 KPMG

KPMG partner Wouter Bos gaat namens zijn werkgever aan de slag voor de Stichting Weet wat je Besteedt (WWJB).

Adviesbureau KPMG wordt partner van Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB). WWJB richt zich op het vergroten van de financiële zelfredzaamheid van jongeren van 12 tot 25 jaar. KPMG wil daar graag een bijdrage aan leveren en zal de stichting ondersteunen met financiële middelen, menskracht en expertise. Wouter Bos, oud-minister van Financiën en binnen KPMG leider van de adviespraktijk voor de Publieke Sector en Gezondheidszorg, treedt toe tot het stichtingsbestuur.

Wouter Bos: “Als minister van Financiën heb ik het belang van financiële educatie altijd nadrukkelijk naar voren gebracht. Het vergroot de weerbaarheid van consumenten. Met geld kunnen omgaan en iets weten van financiële producten als betaal- en spaarrekeningen, verzekeringen en leningen is ook voor jongeren essentieel. We weten allemaal dat je bijvoorbeeld door onverantwoord leengedrag al op jonge leeftijd behoorlijk in de knoei kunt komen. Natuurlijk is financiële bewustwording voor deze doelgroep iets anders dan de financiële en andere issues waarmee wij binnen KPMG dagelijks bezig zijn. Maar wij willen met steun aan projecten als Weet Wat Je Besteedt duidelijk maken dat we ons denken en doen niet alleen in willen zetten voor grote bedrijven en overheidsorganisaties. Daarom sluiten we ons graag aan bij deze brede coalitie van organisaties die achter dit initiatief staan. Samen met de andere partners van WWJB denk ik dat wij kunnen helpen om de financiële zelfredzaamheid van jongeren te versterken. “

Sinds oktober 2010 partner bij KPMG

Oud-minister van Financiën Wouter Bos (47) is sinds 1 oktober 2010 partner bij KPMG. Hij is verantwoordelijk voor de adviespraktijk voor de Publieke Sector en Gezondheidszorg en tevens als adviseur betrokken bij de adviespraktijk voor de financiële sector. Bos werkt vier dagen per week voor KPMG. Volgens een benchmark van Consultancy.nl verdient Bos een slordige €400.000 per jaar voor zijn werkzaamheden voor het Big Four kantoor.

Nieuws