KPMG CF en A&O begeleiden verkoop KPN onderdelen

13 februari 2012 Consultancy.nl

De verkoop van alle niet-Nederlandse activiteiten van het voormalige IT consulting bedrijf Getronics wordt begeleid door KPMG Corporate Finance en Allen & Overy. Uit cijfers van Overfusies.nl blijkt dat KPN een vaste klant is van het corporate finance adviesbureau en het advocatenkantoor. In de afgelopen jaren heeft KPMG bij “meerdere KPN-deals kunnen adviseren” en is Allen & Overy maar liefst 30 keer ingehuurd voor fusie en overname diensten. De transacties van de ex-Getronics onderdelen worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2012 afgerond.

Vorig week werd bekend dat telecomgigant KPN de Europese en Aziatische takken van Getronics (€450 miljoen omzet; 2,900 medewerkers) heeft verkocht aan het Duitse Aurelius, een investeerder die onder meer ook het merk Blaupunkt in z'n portfolio heeft. De Zuid-Amerikaanse activiteiten (€115 miljoen omzet; 2,000 medewerkers) zijn verkocht aan het Amerikaanse PE bedrijf OpenGate Capital.

KPMG Corporate Finance team
Het Corporate Finance team van KPMG wordt geleid door Danny Bosker en Wouter van de Bunt. Daarnaast zijn adviseurs Boris Wirtz, Almar Giesberts, Joris Kestens, Benjamin Schuuring, Julie Koegenboeg, Abe Bakker en Maurits Drijfhout van Hooff ook betrokken bij de deal. Ook adviseurs van KPMG-afdelingen Transaction Services en Tax Assistance zijn betrokken bij de M&A en PMI diensten.

Allen & Overy team
Het Allen & Overy team staat onder leiding van Jan Louis Burggraaf en bestaat verder uit Floris Pierik en Jeroen van Dorp.

Nieuws