Jet Bussemaker in Raad van Advies van B&A Groep

21 juni 2010 Consultancy.nl

Voormalig staatssecretaris Jet Bussemaker is toetreden tot Raad van Advies van B&A Groep. Jet Bussemaker was staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het laatste kabinet Balkenende. Bussemaker gaat B&A versterken op het gebied van zorg en welzijn.

Jet Bussemaker en B&A willen zich de komende jaren richten op een effectievere uitvoering van vraagstukken in het domein van zorg en welzijn, waar de maatschappelijke nood hoog is. Vooral op deze terreinen is behoefte aan een andere manier van werken, een ander type professional en een andere aanpak waarbij de burger beter bediend kan worden. B&A legt zich toe op de ontwikkeling, in - en uitvoering van nieuwe, effectievere arrangementen.

Dr. Jet Bussemaker is politicologe en politica. Ze studeerde politieke theorie en moderne staat aan de Universiteit van Amsterdam, waarin ze cum laude afstudeerde. In 1993 promoveerde ze in de politieke en sociaal-culturele wetenschappen aan dezelfde universiteit. Tussen 1993 en 1998 was ze werkzaam als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. In 1998 werd ze voor de PvdA gekozen in de Tweede Kamer, waar ze zich bezighield met arbeidsmarktbeleid, arbeid en zorg, de WAO en belastingen. Daarnaast was Bussemaker als universitair docent verbonden aan de afdeling politicologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Bij de formatie van het kabinet-Balkenende IV in februari 2007 werd Bussemaker de post van staatssecretaris op het departement Volksgezondheid, Welzijn en Sport toebedeeld. Ze was onder meer belast met de Wet maatschappelijke ontwikkeling (Wmo), verpleging en verzorging, ouderenbeleid, sporten en medisch-ethische vraagstukken.

Nieuws