Jan van de Poel in Raad van Commissarissen van ConQuaestor

16 januari 2008 Consultancy.nl

Prof. Dr.Jan H.R. van de Poel is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van financiële dienstverlener ConQuaestor.

Jan van de Poel was CFO van ABP en heeft nu enkele commissariaten en bestuursfuncties Naast zijn hoogleraarschap aan de Universiteit van Maastricht in risk management is hij president-commissaris bij het Telematica Instituut en lid van het curatorium van twee postdoctorale opleidingen tot registercontroller.

Voorheen was Van de Poel onder meer CFO bij Sphinx en consultant bij Philips Electronics. Van 1996 tot 2003 was Van de Poel hoogleraar management accounting aan de Universiteit van Amsterdam.

Van de Poel trad in 2006 op als deskundige voor de rechtbank te Amsterdam inzake de strafzaak tegen voormalige bestuurders van Ahold en publiceerde later een boek over deze zaak (Schade en schande, lessen uit de zaak-Ahold, Business Contact, 2006). In 2007 verrichtte hij een onderzoek naar de toekomst van de financiële sector in Nederland in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Topman van het adviesbureau Martijn Kamermans: "ConQuaestor is bijzonder verheugd met deze benoeming omdat Jan van de Poel een ruime ervaring heeft als bestuurder en bovendien hoogleraar is in finance, waardoor hij een diepgaande kennis heeft van het vakgebied waarin ConQuaestor opereert."

Nieuws

Meer nieuws over