IT bedrijf Capgemini rondt overname Prosodie af

22 augustus 2011 Consultancy.nl

De overname van Prosodie, de Franse Callcenter-dienstverlener is rond. Prosodie, het Franse IT bedrijf met ongeveer negenhonderd mensen in dienst, is voor een bedrag van €382 miljoen overgenomen door automatiseringsbedrijf Capgemini. Prosodie is een Franse IT Firma dat zich voor grote klanten toelegt op de afhandeling en beheer van online transacties in Europa (België, Italië, Spanje en Frankrijk). Één van de producten is bijvoorbeeld software voor spraakherkenning.

Na overname zal het gezonde consultancy bedrijf Prosodi, in 2010 goed voor een omzet van €172,3 miljoen, deel uitmaken van Capgemini’s NBM-diensten lijn (New Business Model). Zelf had Prosodie reeds twee firma’s overgenomen: het Italiaanse LevelIP en hun franse landgenoot Internet-FR. Beiden worden door het management team en investeerder Apax Partners beheerd.

Overnames door Capgemini
De overname van Prosodie is in lijn met meerdere overnames in de laatste zes maanden. Capgemini nam het laatste half jaar reeds 5 bedrijven over. Zo werd Duitse Branchgenoot CS Consulting overgenomen en verwierf Capgemini een meerderheid in CPM Braxis, een Braziliaanse dienstverlener op het gebied van ICT. Ook werden Franse automatiseringsbedrijven Avantias en Artesys en het Amerikaanse BI Consulting Group overgenomen door de Franse IT reus.

Nieuws

Meer nieuws over