Ingenieurs- en adviesbureau DHV schrapt 300 banen

21 december 2010 Consultancy.nl

Ingenieurs- en adviesbureau DHV schrapt volgend jaar circa 300 banen vanwege de bezuinigingen door overheden. Het bedrijf heeft ruim 2,000 medewerkers in Nederland. Dat maakte DHV onlangs bekend.

Overheidsadviseurs getroffen door bezuinigingen

Het bedrijf kampt met moeizame marktomstandigheden bij de adviesverlening aan de publieke sector vanwege de bezuinigingen op gemeentelijk, provinciaal en nationaal niveau. Dat leidt tot overcapaciteit en prijsconcurrentie. Andere adviesbureaus met een sterke focus op de publieke sector merken ook de impact van de bezuinigingen. In september werd bekend dat BMC, een van de grootste overheidsadviseurs van Nederland, 140 consultants heeft ontslagen. Adviesbureaus verwachten dat de marktomstandigheden de komende jaren nog zwak zullen blijven.

120 ontslagen, 180 via natuurlijk verloop en afbouwen van tijdelijke contracten

DHV vraagt voor ongeveer 120 medewerkers ontslag aan. Voor deze groep wordt in overleg met de ondernemingsraad een sociaal plan opgesteld. De rest van de arbeidsplaatsen moet verdwijnen via natuurlijk verloop en het afbouwen van tijdelijke contracten. Verder worden de kantoren van DHV in Rotterdam samengevoegd en wordt het kantoor in Bergen op Zoom gesloten. Deze medewerkers worden overgeplaatst naar andere vestigingen.

Een woordvoerster van DHV wilde niet zeggen hoeveel er bespaard wordt door de ingrepen of wat de maatregelen gaan kosten.

Nieuws