ICT dienstverlener Ordina haalt weer geld op bij banken

23 februari 2011 Consultancy.nl

Ordina heeft voor de tweede keer in korte tijd redding gezocht bij Nederlandse banken. Ordina heeft aandelen ter waarde van 900.000 uitgeven om de toprente van 13,5% op een lening af te betalen. ING, Delta Lloyd en NIBC waren bereid om 332.839 aandelen te kopen in het adviesbureau. In augustus vorig jaar haalde Ordina al €618.000 uit de markt in ruil voor aandelen. 

Voorlopige financiele cijfers
Als gevolg van de aandelenuitgifte moest Ordina naar buiten treden met (voorlopige) financiele cijfers - Ordina zou de jaarcijfers aanvankelijk per 1 maart 2011 presenteren. Het IT consulting kantoor heeft in het afgelopen jaar naar verwachting een nettoverlies geleden van €7 miljoen. In 2009 werd nog een bescheiden winst van €0,2 mln behaald. Ordina merkte wel dat de omstandigheden in de tweede jaarhelft zijn verbeterd.

Nettoschuld afgenomen met circa €25 miljoen
Ten aanzien van de nettoschuld bleef Ordina afgelopen jaar binnen de bankconvenanten. De nettoschuld bedroeg eind 2010 €43,3 miljoen tegen €68,2 miljoen eind september. De schuld nam af door de 'strakke sturing op werkkapitaal' en de verkoop van dochterondernemingen Integer en Ormit. Een woordvoerster van Ordina stelt de resultaten pas toe te kunnen lichten op 1 maart bij de presentatie van de definitieve jaarcijfers.

Nieuws

Meer nieuws over