Atos Origin organiseert girls only ICT bijeenkomst

15 april 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureaus in Nederland geven steeds meer aandacht aan diversiteit. Zo ook Atos Origin, dat onlangs een ‘girls only’ bijeenkomst organiseerde voor leerlingen van het Goois Lyceum uit Bussum. Het doel was om de vrouwelijke leerlingen de mogelijkheid te geven om kennis te maken met de wereld van IT consulting.

Tijdens een leerzame bijeenkomst liet het moederconcern van Atos Consulting zien dat ICT consultancy niet saai is, maar juist een heel interessant vakgebied met veel toekomstmogelijkheden. Het bezoek stond volledig in het teken van Girlsday - een jaarlijks Europees initiatief dat meisjes op jonge leeftijd enthousiast wil maken voor opleidingen en beroepen in de techniek of IT.

Het is de eerste keer dat Atos Origin meedoet aan Girlsday. Minimaal één keer per jaar richt Nederland de schijnwerpers op het maatschappelijke belang van technische en exacte thema’s en toepassingen. Overal in Nederland gaan meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar op excursie bij technische bedrijven of technische afdelingen van onder meer ziekenhuizen, wetenschappelijke centra en onderzoeksinstituten.

‘Girls only’

Het adviesbureau omarmt dit initiatief en daarom was het vandaag ‘girls only’ op het hoofdkantoor in Utrecht. De meisjes kregen tijdens een presentatie alles te horen over de ins en outs van IT. Een thema dat op een aansprekende manier is geïllustreerd door de rol die Atos Origin speelt tijdens de Olympische Spelen. Zo zorgt zij als belangrijkste IT-partner van de Olympische Spelen voor een geruisloos verloop van dit internationale sportevenement. Dat gebeurt bijvoorbeeld door razendsnel na een wedstrijd de tijdsregistratie op de scoreborden te tonen. Een leerzame bijeenkomst die de meisjes ervan overtuigde dat IT méér is dan alleen programmeren. Zij konden zich daarna uitleven tijdens een Wii toernooi, waarbij zij in verschillende Olympische sporten de strijd met elkaar aanbonden.

Eye opener

“Het is ontzettend belangrijk dat juist meisjes al op jonge leeftijd in aanraking komen met IT. Zij hebben dikwijls geen idee wat een technisch beroep inhoudt en kennen vaak geen technische bedrijven. Het is voor hen een echte eye opener op Girlsday ook vrouwen te ontmoeten in technische functies”, vertelt Peter Kersten, HR directeur  van  Atos Origin Nederland.

“Wij ondersteunen Girlsday van harte. Wij vinden dat er geen typische mannen- of vrouwenberoepen zijn en willen meisjes laten zien dat IT een leuk en uitdagend vak is. Een beroep waarvan je niet alleen veel kunt leren, maar je jezelf ook volop kunt ontwikkelen. We hopen dat de meisjes met een goed gevoel aan deze dag terugdenken als ze voor de keuze staan welke sector zij gaan kiezen of welke opleiding zij gaan volgen.”