Towers Watson koopt HRM adviesbureau Aliquant

11 januari 2011 Consultancy.nl

Internationale HR-consultingfirma Towers Watson heeft Aliquant gekocht. Aliquant is een adviesbureau met ongeveer 200 werknemers dat adviesdiensten aanbiedt op het gebied van gezondheid, welvaart en HR-outsourcing. De transactie zal naar verwachting voltooid zijn in Q1 2011.

Hoge concurrentie in HR consulting

In het afgelopen jaar is de HR consulting markt onderworpen aan hevige concurrentie met als gevolg dat er een consolidatieslag heeft plaatsgevonden (Aon - Hewitt Associates; Towers Perrin - Watson Wyatt, enz). HR adviesbureaus zijn op zoek naar schaalvoordelen, wereldwijde vertegenwoordiging en een bredere dienstverlening die aansluit bij de steeds complexere vraag van de klant. De overname van Towers Watson bevestigt de trend en analisten (Kennedy, Gartner) verwachten dat het aantal fusies en overnames in de HR consultingbranche sterk zal toenemen in 2011.

Strategische versterking

“In het afgelopen decennium is Aliquant een goed gewaardeerde leverancier geworden van gezondheids- en welvaartsverbetering-administratie. Na een zorgvuldige analyse van de markt hebben we echter geconcludeerd dat de combinatie met Towers Watson de juiste stap is voor onze klanten en onze werknemers”, zei Aliquant-oprichter en CEO Faisal Saleh. “Towers Watson en Aliquant versterken elkaar strategisch, en ik ben ervan overtuigd dat onze klanten excellente service blijven ervaren, en daarbij toegang krijgen tot een bredere hoeveelheid oplossingen en commitment voor technologische innovatie.”

“Aliquant binnen Towers Watson brengen combineert twee geweldige teams die de inzet delen om de best mogelijke diensten te leveren aan leidinggevende organisaties”, zei Pat Amendola, Noord-Amerikaans leidinggevende van Towers Watson's Technology and Administration Solutions-kantoor. “Deze overeenkomst versterkt Towers Watson’s positie en levert grotere schaalvoordelen die ons helpen bij het behouden van onze dienstenkwaliteit, en die onze langetermijn-groeidoelen ondersteunen.”

Over Aliquant

Aliquant werd in 1985 opgericht in Milford (VS). Aliquant levert belangrijke HR-diensten en additionele nicheservices zoals klantenservice, call centers, FSA en COBRA-administratie, directe facturering en payroll diensten. Aliquant had in 2010 een omzet van ongeveer $32 miljoen.

Nieuws

Meer nieuws over