HR adviesbureau Raet neemt Quinto Groep over

24 januari 2011 Raet

HR- en salarisspecialist Raet neemt Quinto Groep over. Quinto is een landelijke dienstverlener op het gebied van salarissen, juridisch advies, detachering, HR diensten en opleidingen en is ontstaan uit een management buyout van de voormalige salarisverwerker van Ernst & Young. Over het overnamebedrag zijn geen details bekendgemaakt.

De transactie omvat de overname van alle aandelen van Quinto Groep en daarmede het gehele portfolio van Quinto Groep, de klantcontracten en de medewerkers. De overname past binnen de strategie van Raet om haar marktpositie, als specialist op het gebied van HR en payroll, in de zakelijke markt uit te bouwen.

Toegevoegd aan Raet PSA

Na de overname wordt Quinto Groep toegevoegd aan Raet Personeels- en SalarisAdministratie (Raet PSA), het administratiekantoor van Raet. Hierdoor wordt Raet het grootste personeels- en salarisadministratiekantoor van Nederland met in totaal ruim 150.000 personen in haar personeels- en payroll systemen die maandelijks worden verloond. Raet verzorgt hiermee nu de personeels-  en salarisadministratie voor ruim 9.000 organisaties, verenigingen en stichtingen en is actief in zowel de zakelijke markt als in de kinderopvang, welzijn, jeugdzorg, tandarts-, huisarts-, en fysiotherapiepraktijken.  

Uitbreiding dienstverlening

Voor de klanten die op dit moment een contract hebben met Quinto Groep verandert er niets. Raet neemt alle klantcontracten en de medewerkers van Quinto Groep BV over en zal de dienstverlening en ondersteuning naar de klanten vanuit de verschillende vestigingen continueren.Doordat de expertise en dienstverlening uit beide organisaties worden gebundeld, kunnen klanten in de toekomst nog beter worden bediend. Daarnaast profiteren zowel de klanten van Quinto Groep als de bestaande klanten van Raet van een uitbreiding van de totale dienstverlening.

Zo kunnen klanten van Quinto Groep bij Raet terecht voor advies en bemiddeling op het gebied van zorg- en inkomensverzekeringen. Bestaande klanten van Raet PSA kunnen gebruik gaan maken van nieuwe adviesdiensten op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid, loonbelastingrecht en beloningssystemen. Hierdoor helpt Raet PSA organisaties bij de afhandeling van de juridische vraagstellingen die met het werkgeverschap samenhangen.

Landelijke dekking

Cees van den Heijkant, CEO van Raet: “Met de acquisitie van Quinto Groep laten wij zien dat wij onze groeistrategie uitvoeren en uitbreiden in een van onze belangrijkste doelmarkten. Steeds meer organisaties nemen de stap om hun personeels- en salarisadministratie in handen van derden te leggen zodat zij hun geld, tijd en aandacht aan hun kernactiviteit kunnen besteden. Wij zijn uiteraard verheugd dat wij dit voor steeds meer organisaties doen.
Daarnaast geven wij verder invulling aan ons beleid om landelijke dekking te bieden waar het gaat om het ontzorgen van organisaties op het gebied van de personeels- en salarisadministratie.”

Marcel Hermans, Algemeen Directeur van Quinto Groep: “Voor ons betekent de overname door Raet een garantie voor de continuïteit van ons werk en de zorg voor onze medewerkers. Raet is een van de grote adviesbureaus op het gebied van HR en payroll en een betrouwbare partner voor onze klanten. Bovendien sluit de manier waarop wij invulling hebben gegeven aan onze kwaliteit van dienstverlening goed aan bij de manier waarop Raet dit doet.”

Nieuws