HR adviesbureau Mercer koopt ORC Worldwide

13 juli 2010 Consultancy.nl

Mercer heeft ORC Worldwide overgenomen. Door de acquisitie wordt het HR adviesbureau de grootste leverancier van wereldwijde human resource intelligence en versterkt het zijn advies-, conference- en educatiediensten. De transactie zal naar verwachting in Q3 van 2010 gesloten worden. Voorwaarden van de overeenkomst werden niet vrijgegeven.

Beide bedrijven hebben een sterke track record in de wereldwijde adviesbranche. ORC’s sterke marktpositie en reputatie in de Verenigde Staten, voornamelijk op het gebied van internationale orderexpertise, is een versterking van Mercer’s wereldwijde onderzoekscapaciteiten en uitgebreide internationale netwerk van kantoren.

Ook staan zowel Mercer als ORC bekend om hun leiderschap in werknemersmobiliteit en aanverwante administratieve applicaties, internationaal talentmanagementadvies en uitgebreide compensatie- en personeelsbestanddata.

“Deze combinatie zal Mercer’s marktpositie als geprefereerde leverancier van oplossingen op het gebied van wereldwijd personeelsbestandmanagement duidelijk versterken”, zei M. Michele Burns, voorzitter en Chief Executive Officer van het adviesbureau. “ORC’s solide reputatie en capaciteiten in de VS vullen die van Mercer aan, en samen hebben we sterke posities in de VS, Canada, Europa, Latijns Amerika en Azië Pacific. De joint venture in Japan, YORC, voegt verdere kracht toe aan onze zaken in deze markt.”

Nieuws

Meer nieuws over