HP neemt outsourcingsgigant EDS over

15 september 2008 Consultancy.nl

Mei 2008 nam Hewlett-Packard (HP) de Amerikaanse outsourcingsgigant EDS over voor $13,9 miljard (zie nieuwsbericht). De outsourcing activiteiten van HP worden overgebracht naar EDS. De omzet van de IT-dienstentak van HP verdubbelt door de overname tot $38 miljard. Wereldwijd is alleen IBM groter in IT-diensten. In Nederland heeft HP nog drie partijen voor zich, te weten KPN/Getronics, IBM en Atos Origin.

Hans Daniels is sinds twee jaar de leider van Hewlett-Packard Nederland. Dit jaar is HP Nederland geheel overgestapt op flexwerken. Alle werknemers werden voorzien van een laptop en gsm en kregen een vergoeding voor een adsl-verbinding thuis. Het kantoor in Utrecht is gesloten, zodat HP in Nederland alleen nog een vestiging heeft in Amstelveen.

Werknemers hoeven alleen naar kantoor te komen als dat zinvol is. Als ze een dag alleen bezig zijn met e-mail afhandelen, mogen ze dat doen waar ze maar willen. Wel is elke werknemer verplicht om zijn gsm op te nemen of om zo snel mogelijk terug te bellen. De reorganisatie heeft 200 banen gekost. De tevredenheid is momenteel echter groot bij zowel werknemers als opdrachtgevers.

Nieuws

Meer nieuws over