HofP Snorkelweek: Ervaringen van nieuwe adviseurs

26 oktober 2010 House of Performance

Eind oktober en begin november gingen onze nieuwe adviseurs vier dagen de diepte in op de meest ingezette workshops van House of Performance. Op elk van de kennisgebieden proces, besturing, gedrag en leiderschap werdem ze getraind in de ins en outs. Zo zorgen we dat nieuwe adviseurs zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag kunnen bij onze klanten!
Sanne van der Meer en Jan van Bussel vertellen hoe het was:

Sanne van der Meer
De snorkelweek is een week waarin startende adviseurs bij House of Performance de basiskneepjes van het vak geleerd krijgen van andere HoP-adviseurs. Deze week vormt samen met de twee introductieweken het introductieprogramma voor startende Hoppers. Door deel te nemen aan workshops en trainingen én te kunnen experimenteren met het faciliteren van de workshops, wordt een kijkje in de keuken geboden van de werkwijze van adviesbureau House of Performance. Met de bijbehorende borrels en etentjes is de Snorkelweek, naast een mooie leerervaring, ook de ultieme gelegenheid om zowel je startende collega's als ‘de oude rotten in het vak’ beter te leren kennen!

Jan van Bussel
De insteek van de dagen was maximaal doen en ervaren en minimaal “praten over”. In de eerste twee dagen zijn we aan de slag gegaan met de aandachtsgebieden Proces en Besturing. Onderwerpen die aan bod kwamen waren o.a. Kaizen, Value Stream mapping (bruin papier), maar ook een simulatie om een aantal Lean-principes te ervaren. In de twee laatste dagen hebben we het over Gedrag en Leiderschap gehad. Denk daarbij aan: wat is de HofP-veranderfilosofie? Welke interventies kun je inzetten en op welke niveaus? Dat hebben we ook zelf ondergaan door te oefenen met een trainingsacteur en door workshops zelf te ondergaan.

Naast de inhoudelijke kennis en uitwisseling van tips&trics waren er tijdens de dagen mooie momenten in de groep. Dat gaf een waardevolle extra dimensie aan de dagen. Conclusie: doorgaan met het inzetten van al deze ervaringen!

Nieuws