GITP: nog veel vraag naar HR assessments

17 mei 2010 MD Weekly

Hoewel het aantal assessments als gevolg van de recessie en de inherente personeelsstop flink gekrompen is, worden er nog wel degelijk assessments gehouden. Dit stelt Anthon van der Horst, directeur new business van GITP, marktleider op het gebied van Human Resource Development (HRD) en persoonlijke assessments.

Volgens Van der Horst is er minder arbeidsmobiliteit, maar wordt er stevig getest wanneer er vacatures zijn. Werkgevers halen liever de juiste mensen in huis en willen dan ook geen vergissingen maken. Daarbij komt nog dat er per vacature veel sollicitanten zijn. Ook intern worden er nog assessments gehouden - bijvoorbeeld bij interne reorganisaties. Ook hier willen werkgevers er zeker van zijn dat de juiste mensen op de juiste plek terechtkomen.

Een andere trend is dat steeds meer gebruik wordt gemaakt van e-assessment. Worden persoonlijkheidsvragenlijsten al langer online afgenomen bij sollicitaties, sommige bureaus beginnen nu ook meer specifieke capaciteitstests online te doen.

 

Nieuws