GITP International saneert 45 ondersteunende functies

18 juli 2004 Consultancy.nl

Human Resource adviesbureau GITP International schrapt 45 voltijdsbanen. Daardoor verliezen vijftig tot tachtig van de 420 werknemers hun baan. Het gaat om ondersteunend personeel, zoals financiëleen logistieke medewerkers, secretaresses en telefonisten.

Ongeveer de helft van de ontslagen werknemers moet gewongen vertrekken. De rest bestaat uit tijdelijke krachten wiens contracten niet verlengd worden, en natuurlijke afvloeiing.

GITP, dat bedrijven adviseert in personeelsmanagement, heeft met de ondernemingsraad een sociaal plan afgesproken. De gedwongen ontslagenen worden, met behulp van een intern mobiliteitsbureau, een halfjaar begeleid naar ander werk.

GITP moet zich meer op zijn kerntaken richten door de hevige concurrentie in de adviesmarkt, waar de prijzen onder druk staan. Personeelsmanagers worden onder andere ingehuurd door reorganiserende bedrijven. Die hebben door de economische teruggang minder te besteden dan voorheen. Op 1 september 2004 moet duidelijk zijn wie precies moeten vertrekken. 1 Januari 2005 moet de reorganisatie afgerond zijn.

Over GITP

GITP is een Human Resource Development (HRD) adviesbureau. GITP had in 2003 een omzet van €45 miljoen en vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Polen.

Nieuws

Meer nieuws over