Nominaties Accenture Innovation Awards bekend

11 oktober 2011 Consultancy.nl

Accenture heeft de genomineerden bekendgemaakt van de Innovation Awards 2011. Dit jaar heeft Accenture een recordaantal van in totaal 1,250 inschrijvingen ontvangen. De ‘Blauwe Tulp’, de award voor het beste innovatieve concept van Nederland, wordt dit jaar door vakjury’s toegekend in vijf industrieën. Daarnaast kan het Nederlandse publiek sinds gisteren stemmen voor de Publieksprijs. De Accenture Innovation Awards worden op 10 november uitgereikt in het RAI Elicium te Amsterdam.

5 jaar Innovation Awards
De Innovation Awards worden dit jaar voor de vijfde keer op rij toegekend aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in Nederland. “Accenture heeft de Innovation Awards in het leven geroepen om bedrijven te huldigen die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie en hen bij elkaar te brengen ter verdere stimulatie van innovatie”, aldus Anja Montijn-Groenewoud, Managing Director van Accenture. In totaal hebben de Innovation Awards al 2,500 inschrijvingen mogen ontvangen. "Dit evenement stelt ons in staat innovatie in de Nederlandse markt in kaart te brengen. Op basis van deze inzichten werken wij samen met onze klanten aan optimalisatie van hun innovatie”.

Op de website www.innovation-awards.nl vind je alle genomineerden per industrie.

Winnaars in vijf industrieën
Een vakjury die de concepten beoordeelt op innovativiteit, succes en potentie, maakt in november 2011 de winnaars bekend. Binnen de vijf industrieën selecteerde de jury innovatieve concepten die meedingen naar de felbegeerde award.

• Met haar 5 jaar ervaring heeft de Media Communications & High Tech industry weer een ervaren jury gevonden die de 589 inschrijvingen beoordeelt en heeft onderverdeeld in de vijf categorieën: Entertainment, (E-)commerce, Information, Communications en New Technology. Dit heeft geresulteerd in 25 kanshebbers waarop het publiek mee kan stemmen.

• In 2011 reikt Accenture voor de tweede keer de Innovation Awards uit voor de financiële dienstverlening sector. Dit jaar bereikte het aantal inschrijvingen voor de Innovation Awards Financial Services een absoluut hoogtepunt. Maar liefst 151 innovatieve concepten meldden zich dit jaar aan om mee te dingen naar de prijzen, waarvan 25 concepten vanaf vandaag de eindsprint inzetten.

• Dit jaar reikt Accenture voor de eerste keer de Innovation Awards uit voor de Consumer Products en Agri sector. De organisatie is blij verrast met 225 innovatieve concepten binnen deze sector. De vakjury van Consumer Products en Agri gaat de 25 genomineerden en de wildcard beoordelen op algemene indruk, innovativiteit, succes en potentie.

• Ook doet de Energiesector voor het eerst mee. Maar liefst 118 innovatieve concepten hebben zich aangemeld. De vakjury die de concepten beoordeelt, heeft binnen de energiewereld zijn sporen verdiend. Het publiek kan vanaf vandaag stemmen op de genomineerden voor de Publieksprijs in de energiesector.

• Maar liefst 143 innovatieve concepten werden binnengehaald door de laatste nieuwkomer van dit evenement; de Health & Public Service industrie. De onafhankelijke vakjury, bestaat uit zeer gerespecteerde namen uit de overheid en zorgsector. De jury zal in beide sectoren de Blauwe Tulp uitreiken, en de Publieksprijs gaat naar één van de genomineerden in de zorg- of overheidssector.

95 juryleden
In totaal bogen 95 juryleden zich over de inzendingen. Binnen iedere industrie bestaat de jury uit een mix van mensen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven, de overheid, onderwijs, media en ondernemers. “We vinden het fantastisch dat zoveel kundige mensen vanuit verschillende markten en sectoren hun medewerking verlenen aan dit evenement, aldus Pieter Paul van Oerle, Senior Manager in de Communications, Media en Technology praktijk van Accenture en één van de initiatiefnemers van de Innovation Awards vijf jaar geleden. “Alle deelnemers kunnen er op rekenen dat hun concepten zorgvuldig worden beoordeeld door experts in hun markt”. De winnaars van de Blauwe Tulp winnen naast de bokaal tevens mediawaarde van de mediapartners van het evenement.

Nieuws