Gazprom huurt Deloitte in voor strategische analyses

16 maart 2011 Consultancy.nl

Het Russische olie- en gasbedrijf Gazprom heeft Deloitte Consulting ingehuurd voor meerdere strategische, supply chain en marketing & sales opdrachten. Verschillende strategy & operations adviesbureaus hadden megedaan aan de RFP procedure - eind februari werd bekendgemaakt dat de opdracht is gegund aan Deloitte Consulting. De totale fee voor de projecten is ongeveer €150,000. Naar verwachting worden de analyses eind april afgerond, waarna de bevindingen worden gepresenteerd aan het bestuur van Gazprom.

Hoofdproject: analyse van strategische en financiële positie en de gasmarkt

Deloitte zal een hoogwaardige beoordeling maken van de gasmarkt en Gazprom’s competitieve positie. De consultants zullen Gazprom’s omzet en winst uit gasverkopen in 2008-2010 analyseren, onderverdeeld naar Russische regio’s, productietype en consumentenklasse. Verder analyseren ze de prijstrends van gas en beoordelen ze de kosten van gasverkopen in 2008-2010 en de kanaalstructuur.

Andere projecten die door Deloitte worden uitgevoerd zijn:

  • Een analyse van de efficiëntie van Gazprom’s verkoopstructuur en verkoopafdelingen.
  • Een beoordeling van Gazprom’s management van vloeibaar gas en gas onder druk.
  • Een review van Gazprom’s planningsysteem voor het leveren van gas aan de gereguleerde en ongereguleerde sectoren in Rusland.

Nieuws