Fusie Kurt Salmon en Ineum bespaart 5.8m per jaar

29 december 2010 Consultancy.nl

Management Consulting Group (MCG) heeft aangekondigd dat het €5.8 miljoen per jaar verwacht te besparen als gevolg van de fusie tussen haar dochterondernemingen Ineum Consulting en Kurt Salmon Associates en besparingen op het hoofdkantoor. De fusie werd aangekondigd in juni en zal begin januari 2011 worden geëffectueerd. Het gecombineerde bedrijf zal naar buiten treden als Kurt Salmon.

MCG stelde dat het, na een beoordeling van zijn kostenbasis, acties heeft genomen die naar verwachting jaarlijkse kostenbesparingen zullen opleveren van ongeveer £5 miljoen vanaf 2011, voornamelijk in backoffice-operations. CEO Nick Stagg zei: “Deze besparingen reflecteren MCG’s inzet om de bedrijfsoverheads terug te dringen en fondsen te herverdelen om organische groei en toekomstige winstgevendheid omhoog te stuwen. De fusie tussen Ineum en KSA vordert volgens plan en we kijken ernaar uit om gebruik te maken van de verwachte synergie en nieuwe bedrijfsmogelijkheden van het gecombineerde bedrijf in 2011 en verder.” MCG zei verder dat de besparingen gebruikt zullen worden om verder te investeren in Kurt Salmon.

Over Management Consulting Group

Management Consulting Group is de overkoepelende organisatie van drie wereldwijde adviesbureaus - Ineum Consulting, Kurt Salmon Associates en Alexander Proudfoot.

Nieuws