First Consulting helpt KPN met snelste internetverbinding

14 maart 2012 Consultancy.nl
Meer nieuws over

First Consulting heeft in het najaar van 2011 een bijdrage geleverd aan de realisatie van levering van de snelst mogelijke internetverbinding voor consumenten in Nederland. Dit project van KPN was gekoppeld aan de introductie van haar nieuwe glasvezelabonnementen, waarbij KPN de internetsnelheid fors heeft verhoogd. De snelst mogelijke verbinding is nu 500Mbps (down- en upload).

Project 500-500: een innovatief en uitdagend project
KPN heeft dit project voor levering van super snel internet gestart met het doel het snelste internet van Nederland te kunnen leveren en te kunnen experimenteren met nieuwe diensten. Voor de realisatie van dit project moest onder tijdsdruk op meerdere vlakken aanpassingen plaatsvinden, zoals op het gebied van interne processen (gewijzigde orderstromen), IT (introductie van Gigabit over Ethernet) en hardware (aanpassingen voor het modem en aanpassingen in de straatkast). KPN was er op gebrand voor het nieuwe jaar de eerste levering op het snelste internet uit te hebben gevoerd. Wanneer de eerste leveringen succesvol waren, kon ook de nieuwe glasvezelabonnementen vanaf het nieuwe jaar worden aangeboden.

First Consulting heeft een bijdrage geleverd aan het in kaart brengen van benodigde aanpassingen op interne processen. Het begon bij de inventarisatie van wijzigingen op de bestaande orderstromen. De volgende stap was het bepalen van de impact op de bestaande werkwijze van orderbehandeling en de besturing van de orderstromen. Tenslotte zijn de aangepaste processen en werkwijze geïmplementeerd bij de betreffende afdelingen. In de eerste twee weken van levering zijn de eerste orders door een multidisciplinair team onder strakke regie uitgevoerd. Het inslijten van communicatie- en overdrachtsmomenten tussen verschillende afdelingen stond hierbij centraal en is van groot belang gebleken voor het succesvol aansluiten van klanten in de pilotgebieden IJburg en Nunspeet. 

First Consulting - IJburg  

Glasvezel is de toekomst
KPN wil in de twee gebieden IJburg en Nunspeet experimenteren met nieuwe diensten op supersnel internet over glasvezel. Het bedrijf ziet vooral toekomst in geavanceerde videodiensten. Het aanbod en de kwaliteit van HD diensten is de afgelopen periode sterk gegroeid, maar KPN voorziet ook ontwikkelingen op het gebied van interactieve toepassingen en de integratie van sociale media. Tenslotte is ook de opslag van grote hoeveelheden data in de cloud met diensten als dropbox en Picasa een trend die belang heeft bij een snelle internetverbinding. Inmiddels heeft KPN besloten de hoge internetsnelheid van 500/500 commercieel in de markt te zetten. Later dit jaar gaat KPN mogelijk ook in andere gebieden dit super snelle internet uit te gaan uitrollen.

Wat denkt de huidige consument?
De huidige consument leeft in het nu en vindt de prijs voor 500Mbps over het algemeen nog te hoog. Inderdaad, een film is binnen seconden gedownload. Maar online diensten zijn nog niet zo ver dat ze de hoge snelheden aankunnen, en ook de routers voor draadloos internet zijn er nog niet op berekend. Dit bewijst dat dit project echt innovatief is!

First Consulting heeft veel ervaring op het gebied van procesinrichting en procesbesturing bij front- en backoffices in de Energiesector. Met dit project heeft het adviesbureau nu ook in de telecomsector waarde toegevoegd.