Finance Ideas: Corporaties positiever over toekomst

21 september 2010 Consultancy.nl

Corporaties zijn positiever over de toekomst. Dit blijkt uit de derde editie van de Corporatie Survey 2010 die adviesbureau Finance Ideas periodiek houdt onder ruim 80 corporatiedirecteuren.

Ruim 80 procent van hen verwacht dat het financieel resultaat gelijk blijft of beter wordt. In het tweede kwartaal ging 60 procent nog uit van een slechter resultaat. Steeds meer corporaties verwachten ook dat de huur zal stijgen als percentage van de maximaal redelijke huur: 49 procent ten opzichte van 40 procent in het tweede kwartaal.

Men verwacht verder geen uitstel van de recente EU-beschikking, aangezien 86 procent van de corporaties vanaf 1 januari 2011 – wanneer de beschikking ingaat – de inkomens van nieuwe huurders registreert. Volgens de nieuwe regels moeten woningcorporaties tenminste 90 procent van de huurwoningen goedkoper dan 647 euro per maand verhuren aan mensen met een inkomen van hooguit 33.000 euro.

Over financieringsmogelijkheden denkt een toegenomen meerderheid dat dit (veel) moeilijker wordt: 67 procent tegen 60 procent in het tweede kwartaal. Van de corporaties verwacht 29 procent dat de verkopen (sterk) zullen stijgen. Hetzelfde percentage verwacht dat de verkopen (sterk) zullen dalen. Vooral individuele verkopen met korting zullen volgens de corporaties stijgen.

Nieuws

Meer nieuws over