Finalisten E&Y Entrepreneur of the Year 2010

15 september 2010 Ernst & Young

De finalisten voor de prestigieuze titel Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2010 zijn bekend. Op dinsdag 7 september zijn op het kasteel van Universiteit Nyenrode tijdens een spannende en intensieve Jurydag de vijftien finalisten bekend gemaakt.

Tijdens de jurydag – de laatste selectieronde voor de finale – presenteerde iedere genomineerde ondernemer zich tijdens een elevator pitch van twee minuten aan de jury en andere aanwezigen. Direct daarna werd de ondernemer nog eens twee minuten kritisch bevraagd door de juryleden over zijn markt, strategie en drive. Tijdens de middag waren er aparte groepsessies met de jury. De finalisten zijn (in willekeurige volgorde) per categorie:

De Master Finalisten:  

Jan-Renier Swinkels - Bavaria
Pieter Schoen - Nederlandse Energie Maatschappij 

In de categorie Accelerating:  

Bram Bosveld - The KingField Group
Jan Willem Breukink - INCOTEC
Jeroen van Glabbeek - CM Telecom
Thijs van den Heuvel - Olympic Fruit
Henk van Houtum - Van Houtum
Karen Paanakker - ClientFirst
Wolter Smit - TOPdesk

In de categorie Emerging:  

Eugenie de Bresser - SKS Alles Kids
Erik van Dijk - Unibouw B.V.
Daan Dohmen - Focus Cura Zorginnovatie
Bert Haenen - Morphis B.V.
Gerard Kool - senz° umbrella’s
Marijn Maas - Blue Mango Interactive

De finalisten waarderen de erkenning die ze krijgen voor hun ondernemerschap en ervaren vooral de inhoudelijkheid van de verkiezing: dat maakt het winnen van de award volgens hen bijzonder eervol. De uiteindelijke winnaars worden op 9 oktober bekendgemaakt.

“Deze verkiezing toont aan dat succesvol ondernemerschap in goede én in minder goede tijden beloond wordt,” aldus Wolfgang Paardekooper, partner bij Ernst & Young. “Alle genomineerden van dit jaar zijn ondanks de moeilijke economische situatie bijzonder succesvol. Dat komt omdat ze het totaalpakket van een goede ondernemer bezitten, waarbij het gaat om inhoud, aansturing en passie. Daarom focust deze business award zich als enige op ondernemerschap: dat is namelijk wat een bedrijf duurzaam succesvol maakt.”

Succesvol ondernemerschap

De Ernst & Young Entrepreneur Of The Year-titel is de meest prestigieuze ondernemersprijs ter wereld en wordt jaarlijks in ruim vijftig landen uitgereikt. Het programma is bedoeld om succesvol ondernemerschap op een voetstuk te plaatsen. De finalisten zijn gekozen tijdens een selectietraject waaraan bijna honderd ondernemers deelnamen. Ernst & Young houdt de Entrepreneur Of The Year-verkiezing voor de vijftiende maal in Nederland en werkt hierin samen met Business Universiteit Nyenrode, het ministerie van Economische Zaken, de NVP en VNO-NCW. De competitie Entrepreneur Of The Year is verdeeld over een drietal categorieën: Emerging, Accelerating en Master. De Master Entrepreneur Of The Year is automatisch genomineerd voor de verkiezing van de beste ondernemer ter wereld: Ernst & Young Entrepreneur Of The Year. Deze wordt in juni 2011 in Monaco gehouden.

Jury

Het gehele nominatietraject wordt begeleid door een deskundige, onafhankelijke jury onder leiding van de heer mr. Jacques Schraven, oud-voorzitter van VNO-NCW. Onder de juryleden bevinden zich verder voormalige winnaars, vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken, bestuurders uit het bedrijfsleven en andere deskundigen. Per categorie zijn specifieke deskundige jury’s samengesteld. Belangrijkste criteria voor de nominatie: de wijze waarop de ondernemer zijn onderneming succesvol maakte. Belangrijke elementen hierin zijn de ondernemersstrategie, de prestaties van de onderneming en de visie van de ondernemer.

Nieuws