E&Y investeert tonnen in gezondheid van adviseurs

21 mei 2010 Ernst & Young

Op 25 mei start adviesbureau Ernst & Young een groot gezondheidsoffensief voor medewerkers. Ruim 5.000 Ernst & Young medewerkers in Nederland en België krijgen de kans om deel te nemen aan het programma Fit4theJob. Dit programma ondersteunt en faciliteert medewerkers om fysiek, mentaal en emotioneel een betere balans te vinden om zo hun vitaliteit en gezondheid structureel te verbeteren. Fit4theJob is ontwikkeld in samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit van Amsterdam en Lifeguard. Hiermee investeert Ernst & Young ruim € 600,000 in het welzijn van haar medewerkers en partners.

Om medewerkers te begeleiden bij de structurele verbetering van vitaliteit en gezondheid introduceert Ernst & Young Fit4theJob in Nederland en België. Medewerkers kunnen een vragenlijst invullen, een healthcheck doen en zich opgeven voor een vitaliteitprogramma. Dit programma richt zich onder andere via trainingsdagen, workshops en online coaching op diverse aspecten van vitaliteit: van gezonde voeding en beweging tot aan ontspanningsoefeningen en het slimmer en bewuster managen van energie.

Gezondere partners

De partners van Ernst & Young hebben voorafgaand aan dit organisatiebrede initiatief een soortgelijk programma doorlopen; het Top Performer Program. Onderzoek wijst namelijk uit dat gelukkige mensen effectiever zijn in managementfuncties, minder opgebrand raken, minder negatief werkgedrag vertonen en ook nog eens betere arbeidsprestaties leveren (Lyubomirski, 2005). Bea Haring, Managing Partner Human Resources bij Ernst & Young: “Meedoen aan dit programma bood mij de unieke kans om mijn mentale en fysieke fitheid aanzienlijk te verbeteren. Dankzij eenvoudige aanpassingen in mijn dagschema en eetpatroon, voel ik me fitter en heb ik meer energie. Dat vertaalt zich direct in mijn dagelijkse werkzaamheden.”

Verbazingwekkende resultaten

Tot op heden hebben al 75 partners en bestuurders het programma doorlopen en daarmee een wezenlijke gedragsverandering bereikt. Het Top Performer Program is gericht op de situatie en behoeften van topbestuurders en haakt in op thema’s als energiemanagement en het invlechten van gezond gedrag in een stressvol bestaan.

Het programma is een groot succes gebleken. Onderzoek toont aan dat 76% van de deelnemers is vooruit gegaan op de fysieke fitheid en dat 59% van de deelnemers geconcentreerder werkt. Bovendien beschikt 69% van de deelnemers na het programma over een beter uithoudingsvermogen en 45% scoort beter op vitaliteit.

Nieuws

Meer nieuws over