E&Y: ICT-sector trekt langzaam weer aan

20 oktober 2009 Ernst & Young

Volgens accountants- en adviesbureau Ernst & Young lijkt de Nederlandse ICT-sector weer te zullen gaan aantrekken. Wel blijft de vraag naar ICT-personeel onder druk staan.

Volgens het onderzoek ICT Barometer verwacht een derde van de onderzochte Nederlandse managers en ICT-professionals dat de budgetten in 2010 weer zullen groeien. Ongeveer een kwart verwacht dat de budgetten zullen blijven dalen. Vooral de overheid en de handels- en distributiesector zullen meer in ICT gaan investeren, aldus het adviesbureau. Vooral zal er meer geld worden uitgegeven aan software. De investeringen in hardware zullen hetzelfde blijven en de bezuinigingen op externe ICT-diensten zullen, aldus het onderzoek, blijven doorgaan. Toch zal er op het gebied van hardware en ICT-diensten er wel een verbetering zichtbaar zijn ten opzichte van een half jaar geleden.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt in de ICT-sector zal volgens de ICT Barometer echter onder druk blijven staan. De dalende vraag naar extern ICT-personeel zal blijven aanhouden, maar de vraag naar ICT-ers in loondienst zal zich stabiliseren. Binnen de zakelijke dienstverlening zal de vraag naar beide categorieën echter blijven afnemen. De overheid zal echter weer meer ICT-personeel in dienst nemen.

Nieuws