Ex-McKinsey partner Bernard Bot is nieuwe CFO TNT

08 augustus 2010 Consultancy.nl

Bernard Bot, oud partner van strategy consulting bureau McKinsey & Company, is benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van TNT. Hij volgt Henk van Dalen op, die financieel directeur wordt bij VimpelCom.

Bernard Bot trad in 2005 in dienst bij TNT en was totnutoe verantwoordelijk voor meerdere functies binnen Finance, zoals Business Control, fusies en acquisities en risicomanagement. Daarvoor werkte hij dertien jaar als partner bij adviesbureau McKinsey & Company.

Henk van Dalen vertrekt officieel eind september bij TNT, maar zijn dagelijkse werkzaamheden zijn per 1 augustus al opgehouden. Hij wordt financieel directeur bij VimpelCom.

CEO Peter Bakker: "jammerlijke timing"

TNT topman Peter Bakker sprak in een reactie van een jammerlijke timing van Van Dalen, die zijn vertrek vorige week intern aankondigde. "We zitten met het bedrijf in een moeilijke periode van transformatie, ik had dit dus graag anders gezien. Maar kansen komen als ze komen, dat kun je niet plannen".

Bakker sprak zijn volle vertrouwen uit in de nieuwe financieel directeur, die maandag direct de toelichting op de resultaten van het tweede kwartaal overnam van Van Dalen. "Bernard stond altijd hoog op onze lijst. Hij gaf mede leiding aan de carve-out van de postdivisie en heeft veel ervaring als controller.''

Nieuws