Ex McKinsey Joost de Haas CEO van Roto Smeets Group

12 januari 2012 Consultancy.nl

Roto Smeets Group heeft ex-McKinsey & Company adviseur Joost de Haas (1959) per 30 januari 2012 benoemd tot de nieuwe Chief Executive Officer (CEO). De Centrale Ondernemingsraad van de drukkersonderneming heeft inmiddels positief geadviseerd op de benoeming. De Haas zal zich voorstellen aan de aandeelhouders van het bedrijf bij de aandeelhoudersvergadering op 9 mei.

Na zijn studie Bedrijfseconomie (Erasmus Universiteit Rotterdam) en een MBA (INSEAD Business School) begon Joost de Haas zijn carrière in strategy consulting bij McKinsey & Company. Na vier jaar bij het adviesbureau werd hij in 1990 Managing Director van Frico International. Vervolgens werkte hij voor onder andere UPC, OneTel en Nuon. Daarna was de ex-Mckinsey adviseur oprichter en tevens mede-eigenaar van een viertal bedrijven. In de afgelopen jaren werkte hij ook als turnaround manager bij Coconut Capital.

Volgens de RvC van de drukker heeft De Haas ervaring en kennis van de grafische industrie. De Haas gaf in een verklaring aan dat Roto Smeets de komende jaren “scherp aan de wind moet zeilen'' om de marktontwikkelingen bij te houden. “De winstgevendheid moet weer omhoog zodat we onze eigen koers kunnen blijven bepalen. In elk geval gaan we verder met de richting die is ingezet om de onderneming flexibeler, productiever en slagvaardiger te maken”.

Nieuws