Ex-BCGer Wouter van Essenberg HR Directeur Ordina

24 oktober 2011 Consultancy.nl

Ordina heeft ex-Boston Consulting Group adviseur Wouter van Essenberg (39) benoemd tot Directeur HR (Human Resource) van Ordina. Van Essenberg is in die functie verantwoordelijk voor het gehele HR-beleid van Ordina. Hij gaat zich o.a. richten op P&O beleid, talentmanagement en het verder verbeteren van het werkgeversimago van Ordina.

Wouter van Essenberg zal tevens toe treden tot het Executive Committee van Ordina. Vorige week werd bekend dat Joris Höppener, Directeur van de Business Solutions divisie, ook is toegetreden tot het Executive Committee.  

Voorheen bekleedde van Essenberg diverse functies bij Ordina, waaronder die van Directeur Marketing, Portfolio en Strategie. Ook was hij adviseur van de Raad van Bestuur bij het bedrijf. Wouter van Essenberg heeft ruim 15 jaar ervaring in verschillende bestuurlijke en HR-functies.

6 jaar werkzaam bij Boston Consulting Group
Wouter van Essenberg heeft ruim 6 jaar (tussen 2002 en 2008) gewerkt voor Boston Consulting Group (BCG). Tijdens zijn dienstverband bij BCG groeide hij van Consultant naar Projectleider en Principal. Zijn focus lag voornamelijk op HR en verandermanagement. Van Essenberg was onder meer verantwoordelijk voor diverse grote veranderprogramma’s bij klanten. Daarnaast was hij als lid van de BCG Career Development Committee verantwoordelijk voor het HR-beleid voor jongere medewerkers.

Nieuws