Ex-Booz & Co. MD Neil McArthur nieuwe topman Arcadis

02 februari 2012 Consultancy.nl

Neil McArthur, voormalig managing director Europa van Booz & Company, is door Arcadis per 16 mei benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Hij volgt Harrie Noy op, die na twaalf jaar aan het roer te hebben gestaan zijn functie overhandigt aan de Booz alumnus. Neil McArthur trad in april 2011 toe tot de raad van bestuur van het ingenieursbureau.

Neil McArthur werkte ruim 20 jaar voor het strategy consulting bureau. In 1990 maakte hij de overstap van Shell naar Booz & Company. De Booz adviseur groeide door tot lid van het Global Executive Committee en managing director Europa, verantwoordelijk voor de activiteiten in 15 Europese landen. Tevens heeft hij in de rol van Senior Vice President, Fortune 500 klanten bediend in de energie-, chemie- en utilities markten. Hij heeft ervaring met strategieontwikkeling en implementatie, het managen van acquisitieprocessen en het optimaliseren van performance en organisatieontwikkeling voor klanten, alsmede in het werken met internationale multidisciplinaire teams. McArthur, van oorsprong een schot, woont al meer dan 25 jaar in Nederland.

Harrie Noy (1951), de huidige topman over zijn aftreden: "Ik ben trots zo lang leiding te hebben mogen geven aan dit prachtige bedrijf. Nu is het tijd om het stokje over te dragen. Zo krijg ik ruimte voor andere zaken die ook de moeite waard zijn". Over zijn opvolger is Noy positief: "Neil McArthur beschikt over een bijzondere combinatie van technische achtergrond, brede strategische en operationele ervaring, een internationaal denk- en werkkader, en bewezen kwaliteiten als leider in een professionele dienstverlenende organisatie. In onze onderneming zijn dit belangrijke kwaliteiten voor een topman".

Nieuws