Ex-Booz & Company MD in Raad van Bestuur Arcadis

12 april 2011 Consultancy.nl

Arcadis heeft Neil McArthur, voormalig managing director Europa van Booz & Company, voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Bestuur van het advies- en ingenieursbureau met ingang van 1 september 2011. Op 18 mei 2011 besluiten de aandeelhouders tijdens de algemene vergadering over de voordracht van de 49 jarige Schot. McArthur is de beoogd opvolger van Michiel Jaski, die per 1 oktober vorig jaar terugtrad uit de Raad van Bestuur.

Bestuursvoorzitter Harrie Noy over de voordracht: "Neil McArthur beschikt over een bijzondere combinatie van technische achtergrond, brede strategische en operationele ervaring, een internationaal denk- en werkkader, en bewezen kwaliteiten als leider in een professionele dienstverlenende organisatie. In onze snelgroeiende onderneming zijn dit belangrijke kwaliteiten voor een lid van de Raad van Bestuur. Daarnaast verwacht ik dat hij prima past bij de cultuur van Arcadis."

Over Neil McArthur
Neil McArthur (49) is civiel en werktuigbouwkundig ingenieur, afgestudeerd aan de Universiteit van Glasgow. Hij begon zijn carriere bij Shell International Petroleum Maatschappij B.V. Exploratie & Productie, waar hij van 1982 tot 1989 als projectmanager werkte aan grote investeringsprojecten in Qatar en bij de NAM in Assen. Na het behalen van zijn MBA aan de INSEAD Business School in Fontainebleau (Frankrijk) in 1990, ging hij werken voor Booz Allen Hamilton, nu Booz & Company, een internationale strategie consultancy onderneming.

Als lid van het Global Executive Committee en managing director Europa, was hij verantwoordelijk voor de activiteiten in 15 Europese landen. Tevens heeft hij in de rol van Senior Vice President, Fortune 500 klanten bediend in de energie-, chemie- en utilities markten. Naast het operationeel leiding geven in een top consultancy organisatie, heeft hij veel ervaring met strategieontwikkeling en implementatie, het managen van acquisitieprocessen en het optimaliseren van performance en organisatieontwikkeling voor klanten, alsmede in het werken met internationale multidisciplinaire teams. McArthur, van oorsprong een schot, woont al meer dan 25 jaar in Nederland.

Nieuws