Europa is leading outsourcingregio

06 januari 2010 Consultancy.nl

Industrieanalyst TPI heeft data bekend gemaakt waaruit blijkt dat in de eerste 3 kwartalen van 2009 Noord-Amerika door Europa is ingehaald als de leidende regio in de wereld voor outsourcing besteed door Forbes® Global 2000 (G2000) bedrijven. Europa is op weg om aan het eind van het jaar voor de eerste keer de hoogst bestedende regio te worden.


Volgens het TPI Momentum Market Trends & Insights 3Q09 Geography Report, besteedden Europese G2000 bedrijven in het 3e kwartaal ongeveer $1.2 miljard meer dan hun Noord-Amerikaanse tegenhangers aan hun gemiddelde jaarlijkse contractwaarde (ACV).

Noord-Amerika was in 2008 leidinggevend in outsourcing besteed door G2000 bedrijven met $29.6 miljard in ACV tegenover $28.7 miljard voor Europa. Dit jaar lijkt Noord-Amerika de toppositie te verliezen.

“Het begrijpen van de wereldwijde outsourcingmarkt vereist up-to-date informatie in lokale en regionale bewegingen overal ter wereld”, zei Melany Williams, Partner en Managing Director van TPI Momentum. “Dit rapport geeft on-the-ground detail en analyse van TPI experts en adviseurs om serviceproviders en anderen te helpen bij het identificeren en achtervolgen van de meest veelbelovende kansen – waar die ook liggen.”

Voor elk van de zes regio’s analyseerde het onderzoek contracttrends, activiteit van bezorgcentra en zakelijke en politieke ontwikkelingen die invloed hebben op de sourcingindustrie. 29 individuele landenprofielen geven gedetailleerde informatie over het sourcingklimaat in sleutelmarkten. Het gaat onder andere om veranderingen in grootte, kansen voor toekomstige groei en cijfers over de penetratie van serviceproviders.

Noemenswaardige resultaten van de studie zijn:

  • Noord-Amerika en Europa domineren de ranglijsten, met de Verenigde Staten en Canada op respectievelijk plekken 1 en 3 en 6 Europese landen in de top 10 – Verenigd Koninkrijk (2), Duitsland (4), Nederland (6), Frankrijk (7), Zwitserland (9) en Denemarken (10).
  • Terwijl andere markten langzaam maar stabiel groeien hebben India (13) en China (21) een snelle groei in besteding meegemaakt onder hun G2000 bedrijven. China’s marktgroei lijkt ongeveer 2 jaar achter te lopen op die van India. Beide landen staan in de top 10 van beste sourcingomgevingen.
  • Brazilië (24), het hoogst geplaatste land in Latijns Amerika, staat ook in de top 10 van beste sourcingomgevingen. Het rapport vond dat Latijns Amerika de op 3 na hoogste marktkansen heeft onder de regio’s, met een extra ACV potentie van $3 miljard.

 

Nieuws

Meer nieuws over