Ernst & Young organiseert Master Thesis Award 2011

28 februari 2011 Ernst & Young

Ernst & Young daagt veelbelovende studenten uit

Ernst & Young reikt dit jaar voor de zesde keer de Master Thesis Award Accountancy uit. Master studenten die tussen 1 juli 2010 en 1 juli 2011 hun master scriptie over een accountancy gerelateerd onderwerp schrijven, kunnen zich hiervoor inschrijven. Op 25 augustus 2010 maakt de jury de winnaar bekend. De eerste prijs bedraagt €3,000, de tweede prijs bedraagt €2,000, en de derde prijs bedraagt €1,000.

Ernst & Young nodigt de accountants van de toekomst uit om tot 1 juli 2010 hun scripties in te zenden. De deskundige jury onder leiding van prof. Auke de Bos beoordeelt alle inzendingen en kijkt daarbij vooral naar originaliteit, wetenschappelijkheid en praktische relevantie. Uit de inzendingen worden een aantal kandidaten genomineerd, die op 25 augustus tijdens een enerverend programma om de titel zullen strijden. Auke de Bos: “Wij beoordelen scripties op originaliteit, wetenschappelijkheid en praktische relevantie. We zijn op zoek naar scripties waaruit het talent van de student blijkt. “

Er is een veelheid aan onderwerpen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan accountantscontrole, interne beheersing, financiële verslaggeving, corporate governance, maatschappelijk verantwoord ondernemen of IFRS. In 2010 heeft Henk-Jan Nanninga van de Rijksuniversiteit Groningen de Master Thesis Award Accountancy ontvangen voor zijn scriptie Marking-to-Market or Marking-over-the-Market? The Influence of Measurement of Financial Instruments at European banks on Procyclicality.

Aanmelden

Studenten die in aanmerking willen komen voor de Ernst & Young Master Thesis Award, kunnen hun scriptie sturen aan: masterthesis@nl.ey.com. De scriptie dient voor 1 juli te worden ingestuurd. In de mail dient te worden vermeld aan welke universiteit de student afstudeert, de studierichting, onderwerp van de scriptie, afstudeerdatum, cijfer, naam, adresgegevens en telefoonnummer.

Nieuws