Ernst & Young organiseert Amsterdam Financial Forum

17 juni 2011 Ernst & Young

Internationale top over de mondiale financiële sector en de wereldeconomie

Vandaag organiseert Ernst & Young het Amsterdam Financial Forum – een congres voor nationale en internationale politici, toezichthouders, academici en bestuurders van financiële instellingen. Tijdens het forum debatteert de top van de financiële sector over onderwerpen die van cruciaal belang voor de mondiale sector en de wereldeconomie zijn.

Ruim 100 aanwezigen uit de financiële sector komen bijeen om te luisteren naar internationaal gerenommeerde sprekers zoals Nout Wellink, Voorzitter van The Basel Committee on Banking Supervision en President van De Nederlandsche Bank, Simon Schama, Professor en historicus Columbia Universiteit, Jan Hommen, CEO ING, Abdulla Mohammed Al Awar, CEO Dubai International Financial Centre, Cees Vermaas, CEO NYSE Euronext Amsterdam, José Maria Roldán, Directeur Centrale Bank Spanje, en Jan Peter Balkenende, voormalig minister-president en partner bij Ernst & Young.

Internationaal toezicht
Jan Peter Balkenende, voormalig minister-president en partner bij Ernst & Young: “Een gezonde financiële sector is noodzakelijk voor het functioneren van de moderne economie, maar ook essentieel met het oog op de uitdagingen die ons nog te wachten staan zoals het terug in evenwicht brengen van de economie en het stimuleren van de internationale handel. Ook al bewegen banken zich vaak in een internationaal speelveld, de economische crisis heeft ons geleerd dat het faillissement van een bank vaak een lokale aangelegenheid is met in eerste instantie risico’s en kosten voor de nationale belastingbetaler. Daarom doen landen er goed aan om in het belang van hun inwoners de principes van het banksysteem te heroverwegen. Internationaal toezicht zou de soevereiniteit van nationale banken doen afnemen, echter het zou de risico’s voor de nationale belanghebbenden kunnen verminderen.”

Behoefte aan internationaal overleg
Marcel van Loo, partner bij het adviesbureau: “Het Amsterdam Financial Forum is een evenement dat we één keer per twee jaar samen met Holland Financial Center organiseren. De vorige keer bevonden we ons midden in een financiële crisis. Het feit dat ook dit jaar de animo voor dit evenement weer groot is, zowel bij internationale sprekers als bij onze gasten, wijst op de behoefte aan internationaal overleg in de financiële sector. We moeten er niet van uit gaan dat we een volgende crisis kunnen voorkomen, echter we doen er verstandig aan om op internationaal niveau te zoeken naar oplossingen.”

Blik op vooruit
“Leiders op het gebied van financiële diensten, samen met politici, toezichthouders en academici moeten meer dan ooit vooruit kijken en hoe lastig dit ook is in deze tijd, toch zal men zich tegelijkertijd bezig dienen te houden met hoe de wereld van de financiële diensten er over tien, twintig jaar tijd uit zal zien. Welke ontwikkelingen zullen hun invloed hebben en welke kansen en mogelijkheden ligger er? Een forum als het Amsterdam Financial Forum is voor deze gedachtewisseling van essentieel belang en de rijke financiële historie en duurzame reputatie van Nederland als centrum voor vrij debat maken het tot de perfecte locatie voor dit evenement.”

Nieuws