Ernst & Young: Globalisering neemt weer toe in 2010

12 februari 2010 Consultancy.nl

Globalisering zal opnieuw toenemen in 2010, na de afremming gedurende de financiële crisis en de daaropvolgende recessie. Dit blijkt uit een rapport van financieel adviesbureau Ernst & Young.

Uit het onderzoek, geleid in samenwerking met het onderzoeksbureau Economist Intelligence Unit en uitgebracht op het World Economic Forum in Davos, bleek dat de tijdelijke stop van de trend in de afgelopen twee jaar niets verandert aan hoe significant de implicaties van globalisering zullen zijn voor bedrijven.

‘Of je het nu leuk vindt of niet, globalisering zal blijven en zal op de lange termijn weer toenemen. Het kan pijnlijk zijn – maar de uitwisseling van ideeën, cultuur, mensen en kapitaal is een positieve kracht door welke de meerderheid van de wereldwijde bevolking een economische stimulans zal zien’, zei James Turley, voorzitter en CEO van Ernst & Young.

Bedrijven moeten volgens hem vele aspecten van hun algemene strategie heroverwegen om voordeel te krijgen van globalisering, variërend van capital raising tot hoe ze hun producten inkopen.

Het onderzoek maakte gebruik van 3 onderzoeksbronnen: een globaliseringindex die voor 60 landen de mate van globalisering beoordeelt ten opzichte van hun BBP, een online enquête voor 520 senior leidinggevenden wereldwijd in eind 2009, en een programma van extensieve interviews met 30 senior leidinggevenden en high-level experts.

 

Nieuws