Ecorys wint lucratieve opdracht in India

21 augustus 2009 Consultancy.nl

ECORYS heeft van de Wereldbank de opdracht verkregen voor het opstellen van een verkeer- en vervoersbeleidsdocument inclusief investeringsplan voor de staat Punjab in India.

Voor de uitvoering van het project werkt ECORYS Nederland samen met ICRA Management Consulting Services Limited (IMaCS) in India en DHV India Private Limited. Het project met een waarde van $1 miljoen heeft een looptijd van tien maanden.

Onder leiding van adviesbureau ECORYS zal een groot team van internationale en lokale Indiase consultants analyses uitvoeren naar de toekomstige vraag naar vervoerscapaciteit en naar het beschikbare aanbod van infrastructuur. Vervolgens zal in workshops samen met de betrokken overheden en bedrijfsleven een strategie worden ontwikkeld voor de infrastructuur en vervoersector in de staat Punjab. In deze strategie wordt onder meer aandacht besteed aan de benodigde en beschikbare (financiële) middelen, evenals de rol en capaciteit van de overheid.
 
Punjab dat met ca. 25 miljoen inwoners een van de rijkste staten in India is, heeft de laatste jaren een snelle economische ontwikkeling doorgemaakt. Een belangrijke voorwaarde voor een voortzetting van deze snelle groei is een verdere ontwikkeling van Punjabs transportinfrastructuur en transportsector. Deze moet ertoe leiden dat de huidige bottlenecks in de transportsector worden aangepakt en Punjab kan beschikken over kosteneffectief vervoer dat is afgestemd is op de behoeften van de economie van het land en zijn inwoners.

ECORYS werkt momenteel vanuit een projectkantoor in Delhi. Om de voorbereiding en uitvoering van contracten en projecten in de toekomst beter te kunnen faciliteren, wordt eind 2009 ECORYS India opgericht.

Nieuws