ECORYS en IMaCS gaan samenwerken

02 november 2009 ECORYS

ECORYS Nederland B.V. (ECORYS) en ICRA Management Consulting Services Limited (IMaCS) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op het terrein van Management en Development Consulting. De overeenkomst omvat alle landen en regio’s waar ECORYS en IMaCS actief zijn.

De samenwerkingsovereenkomst maakt het voor ECORYS en IMaCS amogelijk hun kennis en expertise te bundelen en gezamenlijke consultancy-diensten aan te bieden aan overheidsinstellingen, multilaterale instellingen, marktregulerende instellingen, banken, instellingen en investeerders in zowel ontwikkelings- als ontwikkelde landen. ECORYS en IMaCS vullen elkaar aan door de diepgaande kennis van ECORYS in Europa en door de reputatie die IMaCS heeft opgebouwd in India en Azie.

ECORYS, opgezet in 1929 in Nederland, is een van de grootste Europese dienstverleners op het gebied van onderzoek en consultancy voor publieke en private instellingen. ECORYS is actief in meer dan 140 landen wereldwijd en voert projecten uit op de gebieden regionale en stedelijke ontwikkeling, vastgoed en gebiedsontwikkeling, economie en concurrentiekracht, transport, mobiliteit en infrastructuur, energie en klimaatverandering, water en milieu, sociaal beleid en bestuur, arbeidsmarkt en onderwijs, gezondheidszorg, communicatie en financiën.

IMaCS, een volledige dochteronderneming van ICRA, is een adviesbureau op het gebied van Management en Development Consulting. Het hoofdkantoor is gevestigd in India. Het bedrijf is actief in 35 landen. IMaCS’ ervaring omvat strategie, risicoanalyses, proces re-engineering, beleidsadviserings, marktregulering, development consultancy, en financiële adviesdiensten. IMaCS heeft behoorlijke ervaring opgebouwd in de sectoren banken en financiering, energie, transport, water & afval Management, productieindustrie, gezondheidszorg, toerisme, hotel en horeca, stedelijke infrastructuur, vastgoed, onderwijs, telecommunicatie en IT.

“We zijn verheugd deze samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met een kwaliteitsorganisatie als IMaCS en kijken ernaar uit om onze gezamenlijke diensten en product te leveren aan klanten over de hele wereld. Natuurlijk beogen we onze positie in de snelgroeiende markt in India te versterken, maar we zien ook grote mogelijkheden voor samenwerking buiten India, vooral in Europa, Afrika en Azië. Door onze samenwerking hopen we beleidsmakers oplossingen te bieden voor complexe problemen, gebaseerd op onze gezamenlijke ervaring in ontwikkelde en ontwikkelingslanden en regio’s, onze diepgaande kennis van de sectoren waarin we actief zijn, gebruikmakend van kwantitatieve en kwalitatieve methodes. We geloven dat de wereldmarkt voor op onderzoek gebaseerde adviesdiensten gaat groeien. Het tekenen van deze samenwerkingsovereenkomst plaatst IMaCS en ECORYS in een goede positie om deze markt de komende jaren te exploiteren.” aldus Marten van den Bossche, directievoorzitter ECORYS Nederland B.V.

“IMaCS is opgetogen om samen te werken met ECORYS om een consultancy consortium van wereldklasse aan te bieden voor management en ontwikkelingsdiensten aan landen en regio’s in de ontwikkelde wereld die zoeken naar nieuwe groei, als ontwikkelingsgebieden zoekend naar het nabootsen van of ontwikkelen van nieuwe, unieke en duurzame oplossingen voor echte problemen. Wij voorzien een sterke vraag naar kwalitatief hoogstaande consultancydiensten op de gebieden concurrentiekracht, risicomanagement, regulering van de markt en van overheidsinstellingen, banken en infrastructuursector wereldwijd.” aldus Raghuttama Rao, Managing Director van  IMaCS.

Nieuws