Ecorys: containeroverslagkade rendabel in Katwijk

12 januari 2011 Consultancy.nl

Het college van Burgemeester en Wethouders (B en W) van Cuijk heeft economisch adviesbureau Ecorys ingehuurd om een haalbaarheidsanalyse uit te voeren voor een potentiële containeroverslagkade in de Cuijkse haven bij Katwijk.  Op basis van de analyse concludeerde het adviesbureau dat er bij het bedrijfsleven in de regio voldoende animo bestaat voor een containeroverslagkade. De gemeente Cuijk was al positief tegenover de nieuwe containeroverslagkade – het advies van Ecorys sterkte het vertrouwen.

Volgens Ecorys zou de containeroverslagkade kunnen groeien naar een capaciteit van 47.700 containers en 150.000 ton bulkgoederen in de eerste vijf jaar. De aanleg van de containeroverslagkade kost circa €780.472 - Rijk en provincie betalen mee.

Over Ecorys

Ecorys is een internationale onderzoeks- en adviesorganisatie die al 80 jaar succesvol werkt aan innovatieve oplossingen op het gebied van economische, ruimtelijke en sociale ontwikkeling. Ecorys is gevestigd in Rotterdam en heeft circa 170 adviseurs in dienst.

Nieuws