Ecorys breidt consultancy activiteiten uit in caribbean

05 oktober 2011 Consultancy.nl

Ecorys (Nederland) en Curconsult (Curacao) hebben op 15 september jl. een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking is gericht op het verwerven en uitvoeren van projecten op het gebied van economisch onderzoek, advies en management consultancy in de regio Caribisch Nederland (Aruba, Bonaire, Curacao, Sint-Eustatius, Sint-Maarten en Saba). Als gevolg van de nieuwe staatsrechtelijke verhoudingen binnen het koninkrijk hebben de eilandbestuurders en de Nederlandse overheid andere taken en verantwoordelijkheden gekregen. Deze leiden tot aanzienlijke bestuurlijke en beleidsmatige veranderingen, nieuwe investeringen en andere initiatieven die gericht zijn op een duurzame ontwikkeling van de regio. Door de bundeling van kennis en expertise kunnen Ecorys en Curconsult hun opdrachtgevers in de regio en in Nederland optimaal ondersteunen bij hun nieuwe taken.

In de afgelopen jaren hebben Ecorys en Curconsult al regelmatig gezamenlijk projecten uitgevoerd. Curconsult is sinds 1990 gevestigd op Curacao. Het bedrijf heeft een uitgebreid netwerk in de regio en een brede kennis van het gebied en de vraagstukken waarvoor beleidsmakers en ondernemers zich gesteld zien. Ecorys werkt wereldwijd en is al ruim 10 jaar actief in Caribisch Nederland. Het bedrijf heeft in deze regio overheidsinstellingen, multilaterale instellingen, bedrijven en investeerders geadviseerd op het gebied van economie en concurrentiekracht, gebiedsontwikkeling, toerisme, transport, infrastructuur, energie, milieu, arbeidsmarkt en onderwijs.

"Curconsult en Ecorys vullen elkaar perfect aan.", zegt Wim Spit, algemeen directeur van Ecorys in Nederland. "Onze partner heeft niet alleen veel kennis over en op de eilanden, maar ook een uitstekende reputatie en een groot netwerk. Samen met de wereldwijde expertise van Ecorys en onze diepgaande economische kennis zijn we als nieuwe samenwerkingscombinatie een sterke partner voor onze opdrachtgevers in het gebied. Wij zien er dan ook naar uit om de samenwerking verder gestalte te geven."

Rob van den Bergh, econoom en directeur van Curconsult, stelt dat kleine eilanden niet de illusie moeten hebben dat alle kennis en ervaring op het eiland zelf te vinden is. "Het incorporeren van kennis, ervaring en best practices die elders zijn opgedaan, is essentieel voor het behalen van succes. Ecorys en Curconsult zijn in staat om gezamenlijk deze kennis en ervaring te leveren. Vervolgens kunnen we er samen voor zorgen dat het werkt in de praktijk en dat het niet uitsluitend bij papier blijft."

Nieuws