Ecorys adviseert Servische overheid voor €1,8m

14 oktober 2010 Consultancy.nl
Profiel

Onderzoeks- en adviesbureau Ecorys gaat de Servische overheid ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuw nationaal beleid gericht op regionaal-economische ontwikkeling. Ecorys hheeft hiervoor onlangs een door de EU-Delegatie te Belgrado uitgeschreven opdracht ter waarde van €1,8 miljoen gewonnen.

De EU ondersteunt Servië bij het treffen van voorbereidingen voor toekomstige toetreding tot de Europese Unie. Een nieuw nationaal beleid gericht op economische ontwikkeling van alle Servische regio’s (zowel ontwikkelde als minder ontwikkelde regio’s) zal in belangrijke mate kunnen bijdragen aan dit streven.

Ecorys zal de Servische overheid adviseren en ondersteunen bij het opzetten van economische ontwikkelingsprogramma’s en het ontwikkelen van benodigde kennis, capaciteit en instrumenten om deze economische programma’s te kunnen uitvoeren. Ecorys zal onder meer aandacht geven aan het verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende Servische ministeries, het afstemmen van nationaal en regionaal beleid en het adviseren over de optimale besteding van beschikbare budgetten. Ecorys heeft uitgebreide expertise op het gebied van regionaal-economische ontwikkeling en voert thans ook vergelijkbare projecten uit in onder meer Kosovo, Albanië en Kroatië. Het project sluit ook aan bij een recent door Ecorys afgesloten EU-project gericht op versterking van het midden- en kleinbedrijf in Servië.

Het project in Servië zal eind oktober 2010 van start gaan en heeft een doorlooptijd van 30 maanden. Ecorys leidt voor deze opdracht een internationaal consortium met daarin bedrijven uit Ierland, Italië en Servië.