DOC Advies ontwikkelt Six Sigma game CarWorks

14 oktober 2011 DOC Advies

DOC Advies, specialist op het gebied van proces- en verandermanagement, heeft een innovatief continu verbeter spel ontwikkeld, gebaseerd op Lean Six Sigma (LSS). Op een leuke manier maken leidinggevenden, managers of teams in een veilige omgeving kennis met LSS-tools en -methodieken. En kunnen direct problemen die op de werkvloer spelen bespreekbaar worden gemaakt.

Afhankelijk van de gewenste complexiteit en kennisniveau van de deelnemers is dit spel in verschillende varianten beschikbaar.

Wat is het?

CarWorks is de naam van het spel en van de autofabriek waar de deelnemers werkzaam zijn. Het spel bestaat uit meerdere rollen en ronden. Iedere ronde kent nieuwe kansen, maar ook nieuwe uitdagingen. Onder de nodige tijdsdruk heeft het team de taak om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren, zo veel mogelijk omzet binnen te halen en zo efficiënt mogelijk te werken. Tijdens dit spel leren de deelnemers onder andere over de zeven principes van verspilling, proces verbetering en teamwork.

Wat levert het op?

Deze hands-on-leeraanpak verbetert vaardigheden van management en medewerkers. Oefeningen, feedback van teamgenoten, leermomenten, discussies die gedurende de sessie ontstaan en coaching van ervaren facilitators bieden toegevoegde waarde aan het leerproces. Door middel van het simulatiespel leert het team te verbeteren en wordt een start gemaakt met het creëren van een lerende organisatie. Tijdens het spel maken de deelnemers kennis met LSS principes en ontwikkelen ze een beeld van de waarde van LSS voor hun werk en organisatie. De fun-factor zorgt voor enthousiasme en geloof in verbetering.

Over DOC Advies

DOC Advies is in juni 2001 opgericht door Mark Elstgeest en Frank van Berkel. De naam DOC (Drivers Of Change) Advies staat voor het aanjagen van veranderingen, waarin ondanks de Engelse naam, toch het Nederlandse pragmatisme doorklinkt. DOC Advies is uitgebouwd tot een succesvol adviesbureau met circa 20 consultants in dienst en heeft de ambitie om de komende jaren verder te groeien.

Nieuws

Meer nieuws over