DHL besteedt bedrijfsapplicaties uit aan Logica

03 mei 2010 Consultancy.nl

Logica, de Europese ICT adviesbureau, heeft het functioneel en technisch applicatiebeheer van de 26 meest bedrijfskritische bedrijfsapplicaties van DHL Express, de wereldleider voor internationale expresleveringen, overgenomen. Het betreft onder andere applicaties die de aansturing van de sortering- en planningsystemen ondersteunen. Bij de uitbesteding van de activiteiten zijn ook 10 DHL medewerkers overgegaan. De overeenkomst heeft een looptijd van tweeënhalf jaar.

Door uitbesteding van het beheer van deze applicaties realiseert DHL Express meer flexibiliteit en een nog betere borging van de continuïteit voor de operationele procesvoering.

‘Wij zijn heel verheugd dat onze jarenlange klantrelatie met DHL ertoe heeft geleid dat DHL ons het beheer van deze applicaties toevertrouwt. Met de kennis en kunde die Logica in de post- en expresmarkt heeft opgebouwd kunnen wij DHL substantiële ondersteuning bieden’ , aldus Rob Leijn, Managing Director Energy, Utilities & Telecoms and Industry, Distribution & Transport Logica Nederland.

Nieuws