Deloitte zoekt 1800 nieuwe medewerkers in Benelux

18 oktober 2010 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

De adviesbranche heeft tijdens de financiële crisis flink geleden, maar het ziet er naar uit dat het herstel langzaam in zicht komt met een stijgende vraag naar personeel als gevolg. Zo heeft Big Four adviesbureau Deloitte meer dan 1,800 vacatures openstaan in de Benelux en is het van plan om wereldwijd een kwart miljoen medewerkers te rekruteren in de komende vijf jaar.

Deloitte Nederland

Deloitte Nederland heeft momenteel circa 1,000 vacatures. Manager e-recruitment Roos van Vugt van Deloitte in het NRC Handelsblad: "het is heel druk bij Deloitte. Je moet je voorstellen: duizend vacatures. Als ik dat aan vrienden vertel, geloven ze het amper.” We moeten er heel hard aan trekken om aan de vraag te voldoen.” Het adviesbureau is vooral op zoek naar starters. Van Vugt vervolgt: "Zij vormen ongeveer 70 procent van onze vacatures. Voor de overige 30 procent zijn we op zoek naar meer ervaren mensen.”

Opvallend is dat de grote wervingsbehoefte onstaat amper 1,5 jaar na de rigoreuze saneringsmaatregelen die het bedrijf destijds nam. Binnen Consulting werden circa 50 adviseurs op straat gezet en ook binnen de staff functies vielen gedwongen ontslagen. Ook werden medewerkers verplicht om op eigen kosten tien extra verlofdagen op te nemen.

Deloitte België

De Belgische praktijk van Deloitte telt momenteel circa 2,500 medewerkers (Deloitte Nederland = 4,500). Ondanks het afgelopen boekjaar teleurstellend verliep - de omzet daalde van €317 miljoen naar €295 miljoen - hebben de Partners flinke groei plannen aangekondigd. Tot eind 2011 is Deloitte België op zoek naar 800 nieuwe medewerkers - 600 starters en 200 ervaren professionals. 

Deloitte Wereldwijd

Ook wereldwijd heeft Deloitte ambitieuze wervingsplannen. De nieuwe strategie van Deloitte 'As One' stippelt uit dat het adviesbureau in de komende 5 jaar wereldwijd meer dan een kwart miljoen nieuwe medewerkers moet aannemen. Het meerendeel om de verloop van medewerkers op te vullen (een attritie tussen 10%-20% is 'normaal' in de zakelijke dienstverlening branche) en het resterende gedeelte om groeiplannen te realiseren.